Το χολ δεν είναι απλά ο χώρος που σας αποχαιρετά τελευταίος όταν φεύγετε από το σπίτι σας και σας υποδέχεται πρώτος όταν επιστρέφετε. Είναι και ο χώρος που δίνει την πρώτη εντύπωση και υποδέχεται και τους καλεσμένους σας.

Advertisements

Όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι, υπάρχουν πάντα τρόποι για να το μετατρέψετε σε έναν φιλικό και ζεστό χώρο. Ωστόσο έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη και το καλοκαίρι είναι μόνο μια ανάσα μακριά. Ο ιδανικός χώρος, λοιπόν, για να υποδέχεται εσάς και τους καλεσμένους σας αυτές τις εποχές είναι ένα αέρινο και φωτεινό χολ!

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, πάρτε ιδέες και εμπνευστείτε, από τις παρακάτω φωτογραφίες  12 αέρινα και φωτεινά χολ που υπόσχονται να σας μαγέψουν

Ένας ξύλινος πάγκος με μερικά βιβλία και ένας πίνακας όπου πρωταγωνιστεί η θάλασσα, διαμορφώνουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό χολ.
Το λευκό επικρατεί και δίνει «φως» στον χώρο, ενώ ο στρογγυλός καθρέπτης ταιριάζει πολύ με την σύνθεση. Το πράσινο χρώμα που δίνει το φυτό, φέρνει τη φύση μέσα στο σπίτι.

 

Ποιος είπε ότι τα μικρά χολ δεν μπορούν να είναι πανέμορφα; Ένα άσπρο ράφι, ένα καλάθι και ένας πολύχρωμος πίνακας είναι αρκετά για να διαμορφώσουν ένα πολύ φωτεινό και χαρούμενο χολ.
Το διαφανές τραπεζάκι δίνει την ψευδαίσθηση ότι δεν πιάνει καθόλου χώρο, ενώ οι γαλάζιες πινελιές του σκαμπό και της ομπρελοθήκης σε συνδυασμό με τα φυτά δημιουργούν ένα πραγματικά αέρινο χολ.
Ένα μοντέρνο και πολύ στιλάτο χολ που αξιοποιεί πανέξυπνα το συνδυασμό φυτών με τις χρυσές πινελιές του καθρέπτη και των διακοσμητικών.

 

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο μίνιμαλ και παράλληλα πιο εντυπωσιακό. Δύο πανέμορφα κιούπια, ένα διαφανές έπιπλο και ένα φυτό, δημιουργούν ένα απίστευτα όμορφο χολ.
Μπορεί αυτό το χολ να είναι «απλωμένο», αλλά το πρώτο πράγμα που βλέπει όποιος μπει μέσα στο σπίτι είναι αυτό το πανέμορφο τραπέζι με φρούτα και φυτά.
Τα όμορφα αξεσουάρ είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν όμορφους χώρους υποδοχής. Τα καπέλα και η τσάντα χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά και δένουν πολύ αρμονικά με τον πίνακα στον τοίχο και το βάζο με τα ροζ λουλούδια.
Ένα πρακτικό έπιπλο για τα μπουφάν και τα παπούτσια σε συνδυασμό με ένα όμορφο φυτό που φέρνει χρώμα στον χώρο είναι τα λιτά και πανέμορφα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το χολ.

 

Δεν χρειάζεστε ογκώδη έπιπλα για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο χολ. Μια σκάλα που φιλοξενεί φυτά και τρεις κρεμάστρες στον τοίχο αρκούν για να δημιουργηθεί αυτή η όμορφη και φωτεινή γωνιά.
Ρετρό και μίνιμαλ, αυτό το χολ δίνει το στίγμα του με την επιλογή των επίπλων και του καθρέπτη, ενώ ένα καταπράσινο φυτό τραβάει τα βλέμματα πάνω του.
Πανέξυπνη ιδέα για ένα χολ που γίνεται «ένα» με τη φύση. Ο ξύλινος πάγκος είναι το μοναδικό έπιπλο που φιλοξενεί πάνω του διαφανή βάζα με φυτά και έναν πίνακα με διακοσμητικά που μοιάζουν να έχουν βγει απευθείας από το φυσικό περιβάλλον.

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements