Είναι ο χώρος στον οποίο μπαίνουμε με το που ξυπνάμε κάθε πρωί και πριν κοιμηθούμε κάθε βράδυ. Αυτό σημαίνει πως είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος ο οποίος πρέπει να μας εμπνέει, να μας ηρεμεί και να μας φτιάχνει τη διάθεση.

 

Πάνε οι εποχές που δεν σκεφτόμασταν καν να διακοσμήσουμε το μπάνιο μας. Πλέον αυτός ο χώρος θεωρείται σαν όλους τους άλλους και χρειάζεται και αυτός τη δική του διακόσμηση.

Εμείς λέμε σήμερα να επικεντρωθούμε στα λευκά, «βαρετά» μπάνια και στο πώς μπορείτε με μερικές πολύ απλές και καθόλου ακριβές κινήσεις να τα μεταμορφώσετε και να τους δώσετε χαρακτήρα.

 

Τα κίτρινα στρογγυλά χαλάκια χαρίζουν μια “τσαχπινιά” στον χώρο. Το ίδιο κάνει και η ιδιαίτερη κουρτίνα μπάνιου με τις μαύρες πιτσιλιές.

 

Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα και βάψτε με αυτό μερικές λεπτομέρειες και σημεία του μπάνιου σας. Μια ιδέα είναι να βάψετε μια οριζόντια λωρίδα με αυτό καθώς επίσης και το κάτω μέρος της μπανιέρας και του νιπτήρα.

 

Το πράσινο στις πετσέτες και στο χαλάκι είναι αρκετό για να κάνει αυτό το μπάνιο από βαρετό, ενδιαφέρον.

 

Το ξύλο συνδυάζεται τέλεια με το λευκό. Στο συγκεκριμένο μπάνιο τα πλακάκια που έχουν προτιμηθεί είναι πολύ της μόδας φέτος (μικρά λευκά τετράγωνα με πιο έντονους χρωματικά αρμούς)

 

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να κρατήσετε λευκό το μισό μπάνιο σας (από τη μέση και κάτω) και να βάψετε τον τοίχο από τη μέση και πάνω μαύρο ή και σε κάποιο άλλο χρώμα.

 

Το ξύλινο δάπεδο σίγουρα μπορεί να κάνει ένα λευκό μπάνιο να δείξει αμέσως πιο ιδιαίτερο. Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει -να αλλάξετε το δάπεδο του μπάνιου σας- εμείς σας το δείχνουμε απλά για να πάρετε την ιδέα.

 

Μια επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι να βάλετε ταπετσαρία που μοιάζει με τούβλο σε έναν από τους τοίχους του μπάνιου σας. Υπάρχουν στην αγορά αδιάβροχες ταπετσαρίες ιδανικές για το μπάνιο.

 

Ένα κίτρινο σκαμπό αρκεί για να μετατρέψει το “βαρετό”, λευκό σας μπάνιο σε κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό το μπάνιο με τις μαύρες βρύσες μας αρέσει πολύ.

 

Για να δώσετε χαρακτήρα σε ένα λευκό μπάνιο μπορείτε να προσθέσετε πράσινο στον χώρο σας. Βάλτε γλαστράκια μικρά ή και πιο μεγάλα σε διάφορες γωνιές του μπάνιου σας. Άλλωστε αυτό είναι και πολύ της μόδας φέτος.

 

Μια ωραία ιδέα αν έχετε παράθυρο στο μπάνιο σας είναι να βάλετε μια ενδιαφέρουσα floral κουρτίνα σε αυτό. Θα γίνει πολύ πιο ιδιαίτερο αμέσως.

 

Για να μεταμορφώσετε ένα απλό, λευκό μπάνιο αρκεί να εντάξετε στη διακόσμησή του μια συρταριέρα άλλου χρώματος. Στο συγκεκριμένο μπάνιο της φωτογραφίας τα συρτάρια που βρίσκονται κάτω από τον νιπτήρα είναι μπλε. Μας αρέσουν πολύ!

 

Πηγή