Δες παρακάτω ιδέες για το πώς να κάνεις τα μαλλιά σου αυτές τις μέρες που φυσάει και προσπαθείς να κουμαντάρεις τα μαλλιά σου.

1. Boxer braids

Με αυτό το χτένισμα δεν καταλαβαίνεις καν ότι φυσάει! Ειδικά αν τα boxer braids σου καταλήγουν σε σινιόν, τότε τα μαλλιά σου δεν θα έχουν καμία επαφή με το πρόσωπό σου. Αν δεν μπορείς να τα πετύχεις μόνη σου (γνωρίζουμε ότι απαιτούν κάποια skills) μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού στο κομμωτήριο, να τα κρατήσεις μια- δύο μέρες και όταν τα λύσεις την τρίτη πια μέρα θα έχεις και τα τέλεια σγουρά μαλλιά. Ή, καλύτερα, αυτό το εφέ σαν να έχεις βάλει τοστιέρα στα μαλλιά σου. Bonus tip: ένα dry shampoo στις ρίζες θα βοηθήσει με την λιπαρότητα που θα έχει προκύψει στο τριχωτό.

2. Hair clips

Αν δεν θέλεις να πιάσεις τα μαλλιά σου, μπορείς να βάλεις στην φράντζα σου αρκετά clips και να απομακρύνεις με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά από το πρόσωπό σου! Μια λεπτομέρεια για να προσθέσεις ακόμη περισσότερο στιλ είναι να επιλέξεις τσιμπιδάκια που κάνουν χρωματικό contrast με τα μαλλιά σου: μαύρα αν είσαι ξανθιά και ανοιχτόχρωμα αν έχεις σκούρα καστανά μαλλιά.

  Dry shampoo : 3 βήματα για να το χρησιμοποιήσετε σωστά στα μαλλιά σας

3. Κλασική πλεξίδα

Safe επιλογή, πολύ εύκολη να την πετύχεις και πολύ stylish το αποτέλεσμα που θα σου δώσει. Χρειάζεσαι και άλλα επιχειρήματα για να την βάλεις στη ζωή σου; Και όχι μόνο τις ημέρες που φυσάει! Επίσης, ανάλογα με το ύψος που θα την κάνεις (ψηλά στην κορυφή ή χαμηλά στον αυχένα) θα δώσεις και διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

4. Χαμηλή κοτσίδα με clips

Από ότι αποδεικνύεται από το street style τα clips δεν φοριούνται μόνο στην κορυφή, κοντά στις ρίζες των μαλλιών αλλά φοριούνται και στα μήκη. Αρκεί τα clips που θα επιλέξεις να είναι μεγάλα ώστε να μπορούν να πιάσουν τα πολλά μαλλιά σου.

5. Top knot με λεπτομέρειες

Μπορείς να δώσεις στιλ στο πιο κλασικό, εύκολο ή/και αδιάφορο χτένισμα (όχι για εμάς!) προσθέτοντας μερικά τσιμπιδάκια από αυτά που όλες έχουμε πεταμένα κάπου στην τσάντα μας ή μέσα στο σπίτι μας. Και αυτά τα τσιμπιδάκια όταν φυσάει αποκτούν πραγματική χρηστική αξία αφού θα συμμαζεύουν τυχόν τριχάκια που πετάνε δεξιά και αριστερά.

  Αφέλειες: Πώς να τις αποκτήσεις χωρίς να κουρέψεις τα μαλλιά σου

6. Statement clips και χαμηλή κοτσίδα

Χαμηλή κοτσίδα με διάφορα και διαφορετικά τσιμπιδάκια. Και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να κάνεις το statement αφού εκεί έξω θα βρεις πλέον πολλά και διαφορετικά και, το κυριότερο, πολύ οικονομικά.

7. Bubble ponytail

Αν εκεί έξω έχει δέκα μποφόρ, τότε από μόνη της η κοτσίδα δεν αρκεί καθώς μπορεί και αυτή να την πάρει ο αέρας. Αυτό που μπορείς να κάνεις, όμως, είναι να βάλεις λαστιχάκια σε όλο το μήκος. Extra tip: αυτό το χτένισμα είναι αγαπημένο μας και για το γυμναστήριο.

8. Headband

Αν έχεις σγουρά μαλλιά ή αν έχεις κοντά μαλλιά, ένα headband είναι η τέλεια επιλογή για να απομακρύνεις τα μαλλιά σου από το πρόσωπό σου και να δώσεις αμέσως στιλ στην εμφάνισή σου. Ένας κανόνας που αγαπάμε (παρά το γεγονός ότι δεν αγαπάμε πολύ τους κανόνες): επίλεξε printed headband αν φοράς μονόχρωμα ρούχα και το αντίστροφο.

9. Κλάμερ: το it accessory

Το κλάμερ είναι τάση και επιπλέον το αξεσουάρ που μπορεί να απομακρύνει με στιλ τα μαλλιά σου από το πρόσωπό σου. Μπορείς να το βάλεις στα μαλλιά σου με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και το half up είναι ένας από αυτούς!

  Αφέλειες: Πώς να τις αποκτήσεις χωρίς να κουρέψεις τα μαλλιά σου

10.Χαμηλό σινιόν

Χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι που καταλήγει σε ένα sleek ή σε ένα λιγότερο sleek σινιόν. Αυτό είναι το αγαπημένο χτένισμα των instagrammers που πρέπει να αρχίσεις να υιοθετείς asap και όχι μόνο τις μέρες που φυσάει!

11. Hair twist

Για να πετύχεις αυτό το χτένισμα βρέξε τα μαλλιά σου και κάνε μια κλασική κοτσίδα ψηλά. Έπειτα, βάλε στα μήκη ένα προϊόν styling όπως ένα gel για wet look ή ένα spray και χώρισέ τα στα δύο. Στριφογύρισε την κάθε τούφα γύρω από τον εαυτό της και έπειτα πλέξε τη μια με την άλλη. Done and done!

ΠΗΓΗ