Αν το να ψάχνετε τα κλειδιά σας είναι μέρος της καθημερινής πρωινής σας τελετουργίας, τότε ίσως ήρθε η ώρα να σπάσετε τέτοιου τύπου κακές συνήθειες.

Το να είστε οργανωμένοι δεν είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας αλλά μια απόφαση που χρειάζεται να πάρετε. Μια απόφαση που είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα αν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία.

Γι αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε 11 πράγματα που έχουν όλοι οι οργανωμένοι άνθρωποι στο σπίτι τους και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Αν δεν θέλετε να κρεμάτε τα κλειδιά στον τοίχο προμηθευτείτε ένα μικρό πιατάκι. Θα σας βοηθήσει πολύ να έχετε έναν χώρο για τα κλειδιά (και άλλα μικροαντικείμενα) ώστε να μην αργείτε στα ραντεβού σας ψάχνοντάς τα.
Ξέρετε πώς είναι: αφιερώνετε χρόνο για να διπλώσετε προσεκτικά τα ρούχα και τα σεντόνια σας, τα βάζετε στα ράφια και μετά από μία εβδομάδα η ντουλάπα σας μοιάζει να έχει υποστεί έκρηξη. Για να το αποφύγετε προμηθευτείτε διαχωριστικά ραφιών.
Διατηρήστε τα διάφορα προϊόντα σε γυάλινα βάζα. Είναι πολύ χρήσιμα για να αποφύγετε την ακαταστασία στα ντουλάπια της κουζίνας σας.
Μπορεί να τους έχετε δει να χρησιμοποιούνται ως μέσο αποθήκευσης για τα διάφορα κουζινικά σκεύη. Οι διάτρητοι πίνακες όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα δωμάτια και να σας γλιτώσουν από σημαντική ακαταστασία.
Αν αγχώνεστε κάθε φορά που ανοίγετε το συρτάρι σας για να βρείτε κάτι που ψάχνετε, θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο χρηστικά μπορούν να είναι τα organizers συρταριών. Χρησιμοποιήστε τα.
Ένας μαγνήτης για τα μαχαίρια σας, εκτός από το ότι θα τα κάνει εύκολα προσβάσιμα, αποτελεί και ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο για την κουζίνα σας.
Αν ψάχνετε έναν γρήγορο τρόπο για να αποφύγετε την ακαταστασία τότε οι δίσκοι είναι το αξεσουάρ που ψάχνετε. Βάλτε τους στο coffee table ή ακόμα και στο μπάνιο και συγκεντρώστε εκεί όλα τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Για να οργανώσετε και να αποθηκεύσετε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά και δεν θέλετε να βρίσκονται στο οπτικό σας πεδίο, τα αποθηκευτικά κουτιά με ετικέτες που αναγράφουν το περιεχόμενό τους είναι ιδανικά.
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεταλλικές ράβδους για να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας, αλλά μπορείτε επίσης να τις προσαρμόσετε στα ντουλάπια σας για να οργανώσετε τους δίσκους και τα ξύλα κοπής.
Για να μην ψάχνετε τα βουρτσάκια του make up σας μέσα σε κάποιο ακατάστατο συρτάρι συγκεντρώστε τα όλα σε ένα στιλάτο και κομψό δοχείο.
Τι χειρότερο από το να τελειώνει το χαρτί τουαλέτας όταν το χρειάζεστε; Για να μην βρεθείτε σε αυτή τη θέση επιδιώξτε να το αποθηκεύσετε με έξυπνο τρόπο. Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από χαρτί, θα χαρίσει και μία διακοσμητική πινελιά στο μπάνιο σας.

Πηγή