Πολύ ιδιαίτερες και εντυπωσιακές κατασκευές που μπορούν να δημιουργηθούν με κόστος πραγματικά μηδενικό αφού το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι τα  κουκουνάρια που θα μαζέψετε σε κάποιο δάσος ή ακόμη και σε άλση-πάρκα  στο κέντρο της πόλης.

Ανάλογα με το είδος του αντικειμένου που θέλετε να κατασκευάσετε θα δουλέψετε με δύο διαφορετικούς τρόπους:

1ος τρόπος

Επενδύοντας ένα οποιοδήποτε αντικείμενο από κάθε είδους υλικό με τα κουκουνάρια, καλύπτοντας δηλαδή την εξωτερική του επιφάνεια με κουκουνάρια που θα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης.

Θα χρειαστεί απλώς να “ντύσετε” το αντικείμενο με σειρές κουκουναριών, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και συνεχίζοντας προς τα πάνω.

 

 

2ος τρόπος

Χρησιμοποιώντας ως “οδηγό-καλούπι” ένα αντικείμενο που σας εξυπηρετεί το μέγεθος και το σχήμα του θα δημιουργήσετε ένα αντίστοιχο από κουκουνάρια, κολλώντας τα μεταξύ τους σε σειρές με πιστόλι σιλικόνης.

 

Για να κατασκευάσετε για παράδειγμα ένα μπωλ, καλαθάκι κλπ γυρίστε ανάποδα ένα ανάλογου σχήματος-μεγέθους αντικείμενο και αρχίστε, ξεκινώντας από το κάτω μέρος, να δημιουργείτε γύρω του σειρές με κουκουνάρια που θα κολλήσετε μόνο μεταξύ τους και όχι και πάνω στο καλούπι σας, μέχρι η κατασκευή να πάρει το τελικό σχήμα που θέλετε.

 

Ο πιο πρακτικός και εύκολος τρόπος για να δουλέψετε με αυτόν τον τρόπο είναι να αφήνετε σε κάθε σειρά κουκουναριών να στερεοποιείται εντελώς η κόλλα πριν συνεχίσετε στην επόμενη. Μετά τις 2-3 πρώτες σειρές που θα αποτελούν την βάση του αντικειμένου και αφού η κατασκευή σας θα έχει αποκτήσει τον βασικό της σκελετό, μπορείτε να συνεχίσετε και χωρίς οδηγό απλώς κολλώντας κουκουνάρια σε σειρές σύμφωνα με τον σχηματισμό που θέλετε.

 

Το αν θα επιλέξετε το πάνω ή κάτω μέρος των κουκουναριών να βρίσκονται στην εξωτερική όψη των κατασκευών, εξαρτάται από το πόσο ομοιόμορφα μεταξύ τους θα είναι τα κουκουνάρια που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και τον τύπο της κάθε κατασκευής και τι δημιουργεί πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα, όλα μπορούν να δημιουργηθούν και με τους δύο τρόπους.

Τα διακοσμητικά κουκουνάρια σε σχέση με τα αυτά που μπορείτε μόνοι σας να μαζέψετε, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι συνήθως περίπου ίδιου μεγέθους και σχήματος κάτι που θα σας διευκολύνει και στις δύο περιπτώσεις όμως μπορείτε και να κόψετε την κορυφή σε όσα κουκουνάρια σας δυσκολεύει το σχήμα τους, έτσι ώστε όλα τα κουκουνάρια που θα χρησιμοποιήσετε να έχουν το ίδιο ύψος-πάχος και να δημιουργούν ομοιόμορφη όψη του αντικειμένου που θα δημιουργήσετε σε όλα του τα σημεία.

 

Ολοκληρώνοντας την κατασκευή σας μπορείτε να περάσετε προστατευτικό βερνίκι ή και να βάψετε το αντικείμενο με μεταλλικά χρώματα σε σπρέϋ, ακρυλικά χρώματα κλπ.  ενώ τέτοιου τύπου μπωλ, καλαθάκια κλπ. μπορούν να αποτελέσουν πολύ όμορφα και πρωτότυπα στοιχεία για Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις-διακοσμήσεις.

 

 

 

ΠΗΓΗ