Η λαμπρή γιορτή των Χριστουγέννων αξίζει τον κόπο που κάνουμε κάθε χρόνο για να στολίσουμε αλλά και να υποδεχτούμε καλεσμένους στο σπίτι μας. Αυτό απαιτεί τόσο καθαριότητα όσο και πρόγραμμα για να είναι όλα στην εντέλεια. Η γρήγορη οργάνωση για τα Χριστούγεννα είναι ο οδηγός για να μην αντιμετωπίσουμε δυσκολίες μέσα στις γιορτές.

Η βιασύνη σε συνδυασμό με το σκληρό πρόγραμμα που έχουμε μας κάνει να χάνουμε τον έλεγχο πολλές φορές. Γι αυτό το λόγο παρακάτω θα βρεις ιδέες για το μενού, τον στολισμό και τα δώρα. Είναι σημαντικό να μην μπεις στην φρενίτιδα των γιορτών, αλλά να χαρείς την κάθε στιγμή μαζί με τους αγαπημένους σου.

Λίστα οργάνωσης για τις γιορτές

Ο στολισμός

Για όλους εμάς που έχουμε ολόκληρες κούτες με χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, υπάρχει το αίσθημα της παράδοσης κάθε Δεκέμβριο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα διακοσμητικά κάθε φορά. Η χρήση όλων των διακοσμητικών άλλωστε είναι μία υπερβολή αφού κάθε στολίδι είναι σε άλλο χρώμα και μπορεί να απευθύνεται σε άλλο θέμα. Αν θες γρήγορη οργάνωση για τα Χριστούγεννα διάλεξε το θέμα που σε εκφράζει κάθε χρόνο. Αυτό γίνεται απλά αν επιλέξεις τα χρώματα των διακοσμητικών. Διάλεξε τρία χρώματα και αποθήκευσε τα υπόλοιπα στολίδια. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ισορροπημένο.

Τα δώρα των Χριστουγέννων


Οι πραγματικά οργανωμένοι άνθρωποι ψάχνουν και ψωνίζουν όλο το χρόνο τα δώρα των Χριστουγέννων. Συνήθως όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πολλοί. Παρόλα αυτά πάντα υπάρχει τρόπος για να βρούμε τα ιδανικά δώρα Χριστουγέννων για τους αγαπημένους μας. Αν έχεις μερικές εβδομάδες καιρό για να ψωνίσεις, κάνε μία λίστα με όλα τα άτομα στα οποία θες ή πρέπει να κάνεις κάποιο δώρο. Σημείωσε τις ηλικίες για τυχόν παιδιά και εφήβους και ψώνισε στις ανάλογες αγορές. Σε καταστήματα παιχνιδιών για παράδειγμα μπορείς να κάνεις σε μία μέρα όλες τις αγορές για τα παιδιά.

Ο οικογενειακός προγραμματισμός

Αν έχεις οικογένεια και κατοικίδια και σκοπεύεις να κάνεις κάποιο ταξίδι τα Χριστούγεννα θα χρειαστείς έναν οικογενειακό προγραμματισμό. Η φροντίδα των κατοικίδιων όσο θα λείπεις είναι μεγάλης σημασίας και πρέπει να σκεφτείς κάποια υπηρεσία ή κάποιο έμπιστο άτομο για να τα αφήσεις. Όμως και το σπίτι θα χρειαστεί ίσως κάποια προετοιμασία με καθάρισμα και ίσως φροντίδα των φυτών που έχεις.

Από την άλλη πλευρά αν φιλοξενήσεις συγγενείς ή φίλους τις γιορτές θα πρέπει να φροντίσεις τόσο το καθάρισμα του σπιτιού όσο και όλα όσα θα χρειαστούν. Πετσέτες και έξτρα παπλώματα και κουβέρτες είναι σημαντικό να τα προμηθευτείς από τώρα. Επίσης ο ξενώνας ή το δωμάτιο στο οποίο θα μένουν πρέπει να είναι τακτοποιημένο. Φρόντισε να τους υποδεχτείς με φρέσκια και γιορτινή ατμόσφαιρα βάζοντας κάποια λουλούδια και διακοσμητικά στον ξενώνα.

Tips για γρήγορη οργάνωση για τα Χριστούγεννα

  • Τα απλά και DIY δώρα είναι πάντα πιο προσιτά και οι άνθρωποι τα εκτιμούμε περισσότερο.
  • Φρόντισε για τις ανάγκες των πιο ηλικιωμένων και πιο μικρών μελών της οικογένειας πρώτα.
  • Για τα δώρα της τελευταίας στιγμής εκμεταλλεύσου το εκτεταμένο ωράριο των καταστημάτων τις γιορτές.
  • Απέφυγε τον κακό φωτισμό προτιμώντας LED φωτάκια και έλεγξε τα υπόλοιπα φωτάκια που έχεις από άλλες σεζόν ή αυτά που αγοράζεις τώρα.
  • Για το γιορτινό τραπέζι προτίμησε ένα απλό λευκό σετ πιάτων και βάλε τον στολισμό που θες.
  • Τοποθέτησε τα στολίδια ανά χρώμα στο δέντρο για να πετύχεις ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.
  • Κράτησε το μενού απλό και παραδοσιακό και μην πειραματιστείς με συνταγές που δεν γνωρίζεις.
  • Μην περιμένεις να φτάσουν οι γιορτές για γενική καθαριότητα. Το σπίτι πρέπει να είναι ήδη καθαρό πριν στολίσεις.

Πηγή