Σας έπεσε παραπάνω ξύδι στο φαγητό ή στέγνωσε το κέικ που φτιάξατε; Η λαϊκή σοφία μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα της κουζίνας. Διαβάστε δέκα χρήσιμες, δοκιμασμένες από τη γιαγιά συμβουλές για τα γλυκά του κουταλιού, τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα φρέσκα φρούτα.
Advertisements
Για να διατηρήσετε φρέσκο το μαϊντανό, τον βάζετε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο. (Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μυρωδάτο λάδι στις σαλάτες.)
Αν σας πέσει παραπάνω ξύδι στο φαγητό, βάλτε ένα ολόκληρο, ωμό αβγό στην κατσαρόλα για 15 λεπτά και η γεύση θα ισορροπήσει.
Αν έχετε ένα μπουκάλι κρασί που έχει πια ξινίσει, μπορείτε να φτιάξετε ξύδι! Χρειάζεται μόνο να ρίξετε στο κρασί λίγο ψωμί, και να το αφήσετε μερικές μέρες στον ήλιο.
Advertisements