Advertisements

9. Λαχανάκια Βρυξελλών

ingredient364_lahanakivrixelon

Advertisements

Βαρέθηκες το baby λάχανο και την πρασινάδα; Δοκίμασε τα πρωτότυπα και φθινοπωρινά λαχανάκια Βρυξελλών. Αν και στην Ελλάδα δεν είμαστε fan, υπάρχει τρόπος να τα ευχαριστηθείς παρά την λίγο πικρή γεύση τους. Σε μελέτη του Πανεπιστημίου Ulcer στη Μεγάλη Βρετανία διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που δεν κατανάλωναν τουλάχιστον 7 mg ψευδαργύρου καθημερινά (η συνιστώμενη ημερήσια δόση ανέρχεται στα 8 mg) ενοχλούνταν περισσότερο από τις πικρές γεύσεις σε σχέση μ’ εκείνες που λάμβαναν μεγαλύτερη ποσότητα. Αύξησε την πρόσληψη ψευδαργύρου τρώγοντας ψάρι, άπαχο μοσχάρι, κοτόπουλο, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς.

Advertisements