Όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά, οι ανάγκες, οι επιθυμίες και η φροντίδα των παιδιών γίνονται η νούμερο ένα προτεραιότητά της και όλα τ’ άλλα ακολουθούν – αν δεν εξαλειφθούν εντελώς! Μια απ’ τις καθημερινές της συνήθειες, που στην προ-παιδιών εποχή θεωρούσε δεδομένη και που τώρα περιορίζεται σημαντικά, είναι η περιποίηση του εαυτού της. Οι ώρες –για κάποιες γυναίκες περισσότερες, για κάποιες λιγότερες- που αφιέρωνε για να φροντίζει την εμφάνισή της, πλέον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Επειδή, όμως, «ο καλός ο καπετάνιος ξέρει κι άλλο μονοπάτι», δείτε πώς μπορείτε να ξαναβρείτε τον παλιό, λαμπερό σας εαυτό με κάποια έξυπνα και γρήγορα tips που θα εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Χέρια

Μανικιούρ

eksypnsa-mystika-omorfias-gia-polyasxoles-gynaikes-02

Αν μαζί με τα νύχια σας, βάφετε και τα… δάχτυλά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για ένα εύκολο και γρήγορο μανικιούρ: Για αρχή, ζεστάνετε με τα χέρια σας για λίγα δευτερόλεπτα το μπουκαλάκι με το μανό που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τον «κανόνα των τριών γραμμών». Βάζοντας μια λεπτή στρώση μανό, κάντε τρεις διαφορετικές λωρίδες που θα καλύψουν όλο το νύχι. Έτσι θα περιορίσετε τα λάθη και τις χρονοβόρες «διορθώσεις» με τη μπατονέτα. Στο τέλος, για να στεγνώσει πιο γρήγορα το μανό, απλώς βουτήξτε τα χέρια σας σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για ένα λεπτό.

Προστασία

Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται καθημερινά απ’ τις δουλειές και από την… απροσεξία μας! Για να τα γλυτώσετε από την κακομεταχείριση, φροντίστε να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα ή όταν έρχεστε σ’ επαφή με χημικά προϊόντα. Έτσι, θα αποφύγετε την ξηρότητα και τα χέρια σας θα παραμείνουν απαλά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να απλώνετε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης το βράδυ που θα δρα ενώ κοιμάστε.