Μην χασετε

10 μύθοι για το αδυνάτισμα που επιμένετε να πιστεύετε (video)

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο τέσσερις φορές την εβδομάδα, αποφεύγετε να τρώτε οτιδήποτε μετά τις 6 το απόγευμα και ακολουθείτε διατροφή με λίγους υδατάνθρακες. Γιατί λοιπόν δεν καταφέρνετε να φτάσετε στο επιθυμητό βάρος;

Λειτουργούν όλες οι γνωστές μέθοδοι απώλειας βάρους; Η αλήθεια είναι οι περισσότεροι μύθοι για το αδυνάτισμα συχνά σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος γρήγορα.

Αν θέλετε να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας, δώστε προσοχή στους παρακάτω μύθους που επικρατούν για το αδυνάτισμα:

Η δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες είναι ο μόνος τρόπος να χάσετε βάρος: Μετά από λίγο καιρό θα έχετε σοβαρή έλλειψη ενέργειας. Όχι, η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, όπως η κετογονική και άλλες παρόμοιες, δεν είναι ο μόνος, ούτε ο ενδεδειγμένος τρόπος να χάσετε τα περιττά κιλά.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Δεν πρέπει να τρώτε μετά τις 6μ.μ.: Δεν έχει σημασία πότε τρώτε, αλλά πόσες θερμίδες παίρνετε από τις τροφές.

Πρέπει να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα: Οι άνθρωποι που τρώνε πάνω από τρεις φορές την ημέρα, τείνουν να ζυγίζουν περισσότερο συγκριτικά με αυτούς που έχουν λιγότερο γεύματα.

Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε στο γυμναστήριο, τόσο το καλύτερο: Δυστυχώς, ο χρόνος που αφιερώνει κανείς στο γυμναστήριο σπάνια συνδέεται με την απώλεια βάρους. Η καλύτερη λύση είναι ένα πρόγραμμα προπόνησης σχεδιασμένο ειδικά για εσάς, το οποίο θα εκτελείτε με την επίβλεψη του προπονητή.

Advertisements

Αναβολικό παράθυρο: Είναι όρος που χρησιμοποιούν κυρίως όσοι ασχολούνται με το body building και αναφέρεται στην μεταπροπονητική διατροφή και τους ισχυρισμούς ότι η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών αμέσως μετά την άσκηση είναι απαραίτητη, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα μυϊκά κέρδη. Πρόκειται ωστόσο για θεωρία που δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Τα λιπαρά παχαίνουν: Οι τροφές με πολλά λιπαρά καθαυτές δεν θα σας παχύνουν. Πρέπει όμως να υπολογίζετε τη συνολική πρόσληψη λίπους.

Καθώς μεγαλώνετε θα παίρνετε βάρος: Εάν είστε σωματικά δραστήριοι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας, θα διατηρήσετε το βάρος σας στην ηλικία των 50 ή 70 ετών.

Advertisements

Η άσκηση είναι αποτελεσματική μόνο αν είναι επώδυνη: Ο πόνος σχετίζεται συνήθως με την καταπόνηση μυών που δεν έχουν προπονηθεί στο παρελθόν, όπως συμβαίνει κάθε φορά που κάνετε μια καινούρια άσκηση.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Πρέπει να κάνετε εκτάσεις πριν την άσκηση: Το καλύτερο είναι να τις κρατήσετε για μετά την προπόνηση αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Μπορείτε να φάτε και να πιείτε ό,τι θέλετε σε κάποιο διάλειμμα της δίαιτας: Εάν νιώσετε έντονη επιθυμία να φάτε κάτι εκτός διατροφικού πλάνου, μπορείτε να το κάνετε, αρκεί να γίνει με σύνεση.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα