Όσον αφορά τις τάσεις στη διακόσμηση και το design των μπάνιων υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που πάντα είναι παρόντα: το χρώμα των τοίχων, τα πλακάκια και η έξυπνη χρήση τους και οι εγκαταστάσεις (βρύσες κλπ).

Φυσικά υπάρχουν και όλοι οι συνδυασμοί των παραπάνω που μπορούν να παράγουν νέες, έξυπνες ιδέες και να κάνουν οποιοδήποτε μπάνιο να ξεχωρίσει. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες 10 μπάνια που αποδεικνύουν ότι οι έξυπνοι συνδυασμοί έχουν τη δύναμη να απογειώσουν οποιονδήποτε χώρο. Εμπνευστείτε από αυτές και δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό μπάνιο!

 

Αυτό το μπάνιο έχει εμπνευστεί από την έθνικ διακόσμηση και έχει δανειστεί στοιχεία από διάφορα μέρη του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Οι λεπτομέρειες στις ιδιαίτερες υφές έχουν τη δύναμη να πάνε το μπάνιο σας σε άλλο επίπεδο. Το τσιμέντο, είτε λείο είτε σε πιο ακατέργαστη μορφή είναι ένα οργανικό υλικό που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον χώρο. Μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε.
Τα πλακάκια αυτού του μπάνιου, σε έντονο χρώμα, δεν έχουν δυσκολία τοποθέτησης και δίνουν στον χώρο ισχυρή προσωπικότητα. Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα η οποία κυριαρχεί σε συνδυασμό με τις χρυσές μεταλλικές παρεμβάσεις.
Η ταπετσαρία είναι από τα πράγματα που μπορούν εύκολα να αλλάξουν ολόκληρη τη μορφή του χώρου. Τα γεωμετρικά σχήματα και τα ιδιαίτερα μοτίβα θα του δώσουν μια πραγματικά μοντέρνα πινελιά.
Τα πλακάκια τύπου «πλέγμα» είναι μια εναλλακτική στα subway και χαρίζουν στους χώρους μια μοντέρνα και μίνιμαλ αισθητική.
Το μέταλλο είναι από τα υλικά που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στη διακόσμηση του μπάνιου. Εδώ το χρυσό έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το λευκό δημιουργώντας ένα πολύ μοντέρνο και καλαίσθητο περιβάλλον.
Αφήστε τα χρώματα να κυριαρχήσουν στον χώρο και εκμεταλλευτείτε τα για να δημιουργήσετε ένα πολύ ξεχωριστό μπάνιο όπως αυτό, που χρησιμοποιεί το σκούρο μπλε και τοκίτρινο πετυχαίνοντας έναν μοναδικό χρωματικό συνδυασμό.
Δεν είναι όλες οι μπανιέρες ελκυστικές. Αν θέλετε όμως να δώσετε ένα νέο πρόσωπο στη μπανιέρα καλύψτε τη με πλακάκια – ακριβώς όπως συμβαίνει σε αυτή τη φωτογραφία.
Δεν είναι μυστικό πως τα subway πλακάκια είναι στη μόδα. Αυτό όμως που είναι νέο είναι τα έντονα χρώματα. Συνδυάστε τα με ένα ιδιαίτερο πάτωμα, όπως συμβαίνει σε αυτό το μπάνιο, και θα δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται.
Αναμίξτε διάφορα στοιχεία στο μπάνιο σας και πάτε ένα βήμα παραπέρα τοποθετώντας ταπετσαρία στο ταβάνι. Οι αντιθέσεις που θα δημιουργηθούν θα διαμορφώσουν ένα μπάνιο που είναι σίγουρο ότι θα ξεχωρίσει από όλα τα υπόλοιπα.

Πηγή