Μην χασετε

10 ιδέες για να εξασφαλίσετε περισσότερο χώρο αν έχετε μικρή κουζίνα

10 ιδέες για να εξασφαλίσετε περισσότερο χώρο αν έχετε μικρή κουζίνα

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί αφενός οι περισσότερες κουζίνες είναι μικρότερες απ ‘ότι θα ήθελαν στην πραγματικότητα οι ιδιοκτήτες τους – μην νομίζετε πως είστε οι μόνοι – και αφετέρου γιατί σας έχουμε τα καλύτερα tips που θα εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο στην μικρή σας κουζίνα.

Προσθέστε καθρέπτες. Βάλτε καθρέπτες στα ντουλάπια ή απευθείας πάνω σε κάποιον τοίχο. Θα δώσουν μια ιδιαίτερη διακοσμητική πινελιά και θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.
Εκμεταλλευτείτε το ύψος. Το έχουμε πει κι άλλες φορές, αλλά είναι από τα πράγματα που συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτα: ο χώρος πάνω από τα ντουλάπια είναι κενός. Επεκτείνετέ τον, λοιπόν, ως το ταβάνι προσθέτοντας κι άλλα ντουλάπια.
Ελέγξτε την ακαταστασία με δίσκους. Τα καλάθια και οι δίσκοι είναι πολύ χρήσιμα – όχι μόνο για να μεταφέρετε πράγματα αλλά και για να τα οργανώνετε. Είναι επίσης πολύ όμορφα και θα δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο.

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Έξυπνα ντουλάπια. Εκμεταλλευτείτε τα έξυπνα ντουλάπια, όπως αυτό της φωτογραφίας, και θα εξασφαλίσετε πολύ περισσότερο χώρο απ’ όσο φαντάζεστε. Είναι ιδανικά για κατακόρυφους και στενούς χώρους.
Σκαμπώ. 3-4 σκαμπώ χωρίς πλάτη μπορούν άνετα να μπουν κάτω από το μπαρ και να μην απασχολούν καθόλου χώρο όταν δεν χρησιμοποιούνται. Είναι μια πολύ καλή λύση αν δεν έχετε χώρο να βάλετε κανονικό τραπέζι κουζίνας.
Ανοιχτά ράφια. Είναι μία από τις λύσεις που τείνει να γίνει κλασσική, αλλά έχει τους λόγους της: τα ανοιχτά ράφια μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε σημείο, να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος και να συμβάλουν στο να αποκτήσει προσωπικότητα η κουζίνα σας.
Φως και ανοιχτά χρώματα. Ομολογούμε πως αυτό το tip δεν θα σας εξασφαλίσει περισσότερο χώρο, αλλά σίγουρα θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη. Αν έχετε φυσικό φως είστε τυχεροί, αν όχι χρησιμοποιήστε αρκετό τεχνητό φως και επενδύστε στα πολύ ανοιχτά χρώματα για έναν πιο αέρινο χώρο.

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Κρεμάστε τα κουζινικά σκεύη. Αφήστε χώρο στα ντουλάπια σας για τα τρόφιμα και για άλλες ανάγκες βγάζοντας από μέσα τα σκεύη και κρεμώντας τα σε κάποιον τοίχο ή στο πλάι κάποιου ντουλαπιού. Εκτός από τον χώρο που θα κερδίσετε θα έχετε και πολύ εύκολη πρόσβαση κάθε φορά που τα χρειάζεστε.
Κινητό μπαρ. Τα κινητά μπαρ είναι μια πολύ έξυπνη λύση για να εξασφαλίσετε χώρο που θα… φεύγει από τη μέση όταν δεν τον χρειάζεστε. Ταυτόχρονα σας προσφέρουν εξτρά χώρο για να μαγειρέψετε ή – γιατί όχι – ακόμα και για να γευματίσετε.

Δημιουργήστε ζώνες. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για τις πραγματικά πολύ μικρές κουζίνες που ανήκουν σε μικρά στούντιο. Εμπνευστείτε από την κουζίνα της φωτογραφίας που καμουφλάρεται πίσω από δύο αναδιπλούμενες πόρτες και διαχωρίζεται από το καθιστικό. Ανοίγετε τις πόρτες για να μαγειρέψετε και τις κλείνετε όταν θέλετε να περάσετε το βράδυ σας με φίλους χωρίς να φαίνεται η κουζίνα σας.Πηγή

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα