Τα πολύ μικρά υπνοδωμάτια μπορεί να δώσουν την αίσθηση της κλειστοφοβίας. Με λίγη, ωστόσο, στρατηγική και σωστή μεθοδολογία μπορούν να μετατραπούν σε όμορφους και ευάερους χώρους.

Για να δείτε 10 τρόπους για να εξασφαλίσετε χώρο στο μικρό σας υπνοδωμάτιο και να διαμορφώσετε ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον δείτε τις παρακάτω εικόνες και «κλέψτε» 10 πολύ καλές ιδέες. Θα δείτε το δωμάτιό σας να μεταμορφώνεται!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα άνετο υπνοδωμάτιο είναι να επιλέξετε έπιπλα που έχουν πολλές χρήσεις. Εδώ, για παράδειγμα, το κρεβάτι και το κομοδίνο είναι ενσωματωμένα στην ντουλάπα που βρίσκεται από πίσω. Εφαρμόστε το!
Τα χτιστά ράφια όπως αυτά που βλέπετε θα σας δώσουν έξτρα αποθηκευτικό χώρο χωρίς να χρειάζεται να βάλετε κάποιο επιπλέον έπιπλο στο υπνοδωμάτιο.
Αν ζείτε σε ένα μικρό στούντιο ή απλώς θέλετε να εξασφαλίσετε περισσότερο χώρο σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, τότε επιλέξτε έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι. Θα έχετε άπλα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ όταν πέφτετε για ύπνο το κρεβάτι σας θα… διπλασιάζεται.
Στα μικρά υπνοδωμάτια, οι τοίχοι είναι πολύτιμοι. Δοκιμάστε, λοιπόν, να βάλετε το κρεβάτι σας μπροστά από το παράθυρο και την κουρτίνα δημιουργώντας έτσι έναν πιο φωτεινό και ευάερο χώρο.
Τα έντονα χρώματα μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στους μικρούς χώρους – κι ας επικρατεί η αντίθετη άποψη. Η επίδρασή τους είναι ιδιαίτερα θετική!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Προσθέστε ράφια κάτω από το κρεβάτι σας και «κρύψτε» τα βάζοντας μπροστά μία κουρτίνα. Θα δημιουργήσετε έτσι αποθηκευτικό χώρο που δεν είναι καθόλου ενοχλητικός.
Δεν έχετε αρκετό χώρο για γραφείο και κομοδίνο; Κάντε τα δύο σ’ ένα, ακριβώς όπως συμβαίνει με αυτό το όμορφο υπνοδωμάτιο που χρησιμοποιεί το ίδιο το γραφείο ως μια βολική επιφάνεια δίπλα στο κρεβάτι.
Οι απλίκες είναι ιδανικές για τα μικρά δωμάτια καθώς καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τα επιτραπέζια φωτιστικά.
Εξασφαλίστε περισσότερο χώρο κρεμώντας το κεφαλάρι του κρεβατιού στον τοίχο – ακριβώς όπως συμβαίνει εδώ!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Δεν έχετε ντουλάπα ή η ντουλάπα σας δεν έχει άλλο χώρο; Ένα κρεβάτι με συρτάρια θα σας λύσει το πρόβλημα.

Πηγή