Αν έχετε επιλέξει ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι μπορείτε με μια εύκολη και όχι ιδιαίτερα ακριβή κατασκευή να προσθέσετε χαρακτήρα στο κρεβάτι και στον χώρο σας. Συνήθως ο χώρος του τοίχου που βρίσκεται πάνω από το κεφαλάρι αποτελεί πρόβλημα για τη διακόσμησή του.

Δείτε μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να αναζητήσετε στην αγορά ή ακόμα και να το κατασκευάσετε:

Κεφαλάρι μέχρι το ταβάνι Η κατασκευή ενός πολύ ψηλού κεφαλαριού είναι επιβλητική και κομψή λύση. Φτιάξτε ένα κεφαλάρι που θα φτάνει μέχρι το ταβάνι. Αν έχετε διάθεση για κάτι πολύ ιδιαίτερο, χρησιμοποιήστε γυψοσανίδα η οποία όχι μόνο θα φτάνει μέχρι το ταβάνι αλλά θα «γυρίζει» στο ταβάνι και θα εκτείνεται πάνω από το κρεβάτι. «Ντύστε» την κατασκευή με ταπετσαρία ή βάψτε τη με ένα χρώμα διαφορετικό από των υπόλοιπων τοίχων.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Φτιάξτε πλαίσιο Ένα φαρδύ ξύλινο πλαίσιο, στο χρώμα του ξύλου του κρεβατιού και μέσα σε αυτό ένα κομμάτι ξύλο με αφρολέξ που θα καλυφθεί με υφασμάτινη ταπετσαρία, ίσως την ίδια με αυτή των καλυμμάτων του κρεβατιού, αποτελεί μια κομψή και ολοκληρωμένη λύση. Αν θέλετε να του δώσετε ένα πιο κλασικό ύφος μπορείτε να ζητήσετε από τον ταπετσέρη να σας περάσει και καμπαράδες (σιδερένια καρφιά) που θα στερεώνουν το ύφασμα στο πλαίσιο.

Βάλτε ράφια Χρησιμοποιήστε ράφια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και διακοσμήστε τα με αγαπημένα αντικείμενα. Τα ξύλινα ράφια σε διάφορα μεγέθη είναι επίσης μια καλή λύση καθώς μπορείτε πολύ εύκολα να τα βρείτε έτοιμα σε κάποιο ξυλουργείο ή σε μεγάλα καταστήματα με είδη σπιτιού.

Κολλήστε αυτοκόλλητα Αγοράστε αυτοκόλλητα, με τα οποία θα φτιάξετε ένα θέμα. Αυτή είναι πολύ καλή λύση αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος και δεν θέλετε να διαθέσετε ούτε πέντε εκατοστά για τη δημιουργία κεφαλαριού. Γιατί μην ξεχνάτε πως ένα κεφαλάρι θα απομακρύνει το κρεβάτι σας από τον τοίχο τουλάχιστον δέκα εκατοστά.

Βάλτε κάδρα Φωτογραφίες, κάδρα, αγαπημένες κορνίζες μπορεί να αντικαταστήσουν πλήρως ένα κεφαλάρι. Χρησιμοποιήστε κορνίζες σε διάφορα μεγέθη πολύ κοντά μεταξύ τους ή τοποθετήστε κάδρα ίδιων διαστάσεων συμμετρικά ώστε να καλύψετε όλο το πλάτος του κρεβατιού.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Κάντε το παλιό παραβάν..κεφαλάρι Αν έχετε ένα παλιό αγαπημένο παραβάν, εξελίξτε το σε κεφαλάρι! Απλά βάψτε το αν θέλετε να του δώσετε ένταση και χρώμα και στη συνέχεια τοποθετήστε το πίσω από το κρεβάτι σας.

Φτιάξτε παραβάν από ξύλινες τάβλες Δημιουργήστε κεφαλάρια από απλές τάβλες ξύλου τα οποία απλώς θα καρφώσετε στον τοίχο. Μπορείτε να βρείτε τάβλες ξύλου σε ξυλουργεία, είναι οικονομικές και θα δώσουν στιλ και χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σας.

Βιβλιοθήκη Δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη με τα αγαπημένα σας βιβλία – λίγα, όχι όλα τα βιβλία του σπιτιού. Τοποθετήστε τα σε μικρές στοίβες επάνω σε μια ξύλινη τάβλα.

Για ακόμα πιο προχωρημένη διακόσμηση Πολύ καλή πρόταση για το κρεβάτι στην εξοχική σας κατοικία, είναι να τοποθετήσετε δύο κουπιά επάνω από το κρεβάτι σαν κεφαλάρι.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Χρησιμοποιήστε παλιές πόρτες Εκμεταλλευτείτε παλιές πόρτες ή παράθυρα που θα βρείτε στην αποθήκη σας και δημιουργήστε ένα κεφαλάρι με ιστορία. Μπορείτε να βάψετε την παλιά πόρτα και να την τρίψετε με γυαλόχαρτο για να αποκτήσει πιο vintage χαρακτήρα και να ανανεωθεί.

πηγή