Μην χασετε

Ώρα για ξεκαθάρισμα: 5 σημεία του σπιτιού μας που πρέπει να οργανώσουμε

Τα συνεχόμενα lockdown λόγω του κoρoνoϊoύ μας κρατάνε πολλές ώρες στο σπίτι μας. Με αφορμή τις ανοιξιάτικες δουλειές που όλοι πιανόμαστε να κάνουμε είναι μια ευκαιρία να οργανώσουμε σωστά τους χώρους του σπιτιού μας, που πάντα θέλαμε, αλλά δεν είχαμε τον χρόνο.

Advertisements

 

Η οργάνωση χώρων και αντικειμένων μπορεί να αποτελέσει μια εποικοδομητική και διασκεδαστική διαδικασία, την οποία θα δείτε στο μέλλον ότι άξιζε να κάνετε.

Ξεκινήστε χαλαρά με την οργάνωση των πέντε κεντρικών σημείων του σπιτιού που ακολουθούν παρακάτω, ενώ συνεχίζετε να φοράτε τις πιτζάμες σας.

 

1. Οργανώστε τους πάγκους της κουζίνας και τα συρτάρια σας

Καθώς πολλοί από εμάς μαγειρεύουμε πολύ πιο συχνά λόγω της καραντίνας και ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο από ό, τι συνήθως στις κουζίνες μας, η εκκαθάριση των πάγκων πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας. Προσπαθήστε να μετακινήσετε όλα τα τρόφιμα που έχετε αποθηκεύσει στα συρτάρια. Επίσης, μετακινήστε οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα συνηθίζετε να ακουμπάτε πάνω στον πάγκο της κουζίνας, όπως την αλληλογραφία σας ή διάφορα αντικείμενα που δεν ανήκουν εκεί.

Προσπαθήστε να κρατήσετε μόνο τα εργαλεία, τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, έξω στον πάγκο. Μια καλή ιδέα για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα, είναι να τα βάλετε πάνω σε ένα κομψό δίσκο. Στη συνέχεια, οργανώστε τα συρτάρια της κουζίνας σας, ώστε να είναι εύκολο να αρπάξετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε κατά το μαγείρεμα ή το φαγητό.

 

2. Τακτοποιήστε τα ντουλάπια σας

Μέχρι τώρα, φαίνεται ότι όλοι στο Ιnstagram έχουν μοιραστεί τις συμβουλές τους για την οργάνωση των ντουλαπιών τους. Πραγματικά δεν υπήρξε ποτέ μια πιο κρίσιμη στιγμή για να κάνετε ξεκαθάρισμα των ντουλαπιών σας. Ξεκινήστε αφαιρώντας τα πάντα από το ντουλάπι, ελέγχοντας τις ημερομηνίες λήξης και σκουπίζοντας τα ράφια πριν αρχίσετε να τα ξανατακτοποιείτε. Θα καταλάβετε τη διαφορά, όταν πλέον μπορείτε να εντοπίσετε κάθε κουτάλα, κάθε πακέτο ή κουτί ζυμαρικών με μια ματιά.

Advertisements

 

3. Τακτοποιήστε τα χαρτιά με τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις σας

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε τη στοίβα με τα χαρτιά της δουλειάς σας και άλλων σημαντικών εγγράφων, συνεχώς να ανεβαίνει κι εσείς να πελαγώνετε στη θέα της; Τώρα είναι η ευκαιρία να τα ξεχωρίσετε και να τακτοποιήσετε, αναλόγως την κατηγορία που ανήκουν. Έτσι, θα είναι ευκολότερο να διατηρήσετε και μια τάξη στο μέλλον.

Επίσης, καθώς όλοι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ειδικά αυτή τη στιγμή, το να έχετε τα έγγραφα ασφάλισης και τα ιατρικά έντυπα σε ένα σημείο εύκολο, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο.

 

4. Τακτοποιήστε την είσοδο σας, λαμβάνοντας υπόψη την καθαριότητα

Σήμερα, το περπάτημα στην μπροστινή πόρτα απαιτεί διεξοδική διαδικασία απολύμανσης. Για να διευκολυνθεί αυτό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε επιπλέον παλτά ή διακοσμητικά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε απαραιτήτως σε αυτόν τον χώρο.

Εάν έχετε το χώρο, δημιουργήστε ένα σημείο για να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας δεξιά καθώς μπαίνετε μέσα. Αφήστε κάποιο απολυμαντικό χεριών σε ένα έπιπλο στην είσοδο ή σε κάποιο ράφι, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα τα χέρια σας (πριν τα πλύνετε στο νεροχύτη) και απολυμαντικά μαντηλάκια για να σκουπίσετε το πόμολο της πόρτας.

 

5. Συμμαζέψτε την ντουλάπα σας

Τώρα είναι η ευκαιρία να δείτε ποια είναι τα ρούχα που πραγματικά χρειάζεστε και ποια όχι. Να είστε βέβαιοι ότι θα ανακαλύψετε άχρηστα αντικείμενα και ρούχα που πιάνουν απλά χώρο στην ντουλάπα σας, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε ρούχα και κοσμήματα που είχατε ξεχάσει ότι είχατε.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα