Μην χασετε

«Όχι, οι μαμάδες δεν ξεκουράζονται στις διακοπές»

Παλιά διακοπές σήμαιναν ηλιοθεραπεία, κοκτέιλ και ξεκούραση ενώ μετά τα παιδιά σημαίνουν κυνήγι, φροντίδα και πάλι κυνήγι. Πολλά πράγματα αλλάζουν όταν γίνεσαι γονιός, αλλά με το θέμα των διακοπών δύσκολα συμβιβάζεσαι. Αυτή η μαμά με το κείμενο της λέει αυτό που σκεφτόμαστε όλες, αλλά λίγες τολμάμε να πούμε δυνατά.

Advertisements

«Τον χειμώνα έχουμε τόσες υποχρεώσεις που δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε τις όμορφες διακοπές του καλοκαιριού…γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε να αγχωθούμε περισσότερο!

Όταν ήμουν μικρή, ανυπομονούσα για τις οικογενειακές διακοπές με τους γονείς και τα αδέρφια μου. Τώρα, δεν μπορώ να πω το ίδιο τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια! Μην αναρωτιέστε το γιατί. Είμαι μαμά και αυτό από μόνο του με εμποδίζει να χαλαρώσω. 

Από την στιγμή που ξεκινάμε να κανονίσουμε διακοπές το μυαλό μου χάνεται μεταξύ του προγραμματισμού και του οικογενειακού budget. Μετά από λίγο πανικοβάλλομαι, γιατί έχω να σκεφτώ χίλια δυο πράγματα. Πού θα κοιμηθούμε; Είναι η πισίνα ασφαλής για τα παιδιά; Τι πρέπει να πάρουμε μαζί μας; Και όταν προσπαθώ να βρω μια μικρή παρηγοριά στον άνθρωπό μου, μου λέει ”ό,τι θες και θεωρείς καλύτερο” κλείνοντας σχεδόν πάντα με τη φράση: ”εγώ δεν έχω πρόβλημα”.

Αγαπητοί άντρες, καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να κάνετε την ζωή μας πιο εύκολη, αλλά σταματήστε. Ψάξτε και εσείς μαζί μας. Βοηθήστε μας ουσιαστικά με το να πάρετε την ευθύνη να ενδιαφερθείτε και να κανονίσετε  για τις διακοπές.

Φτιάξτε μια λίστα και βοηθήστε μας να πακετάρουμε τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί-στο κάτω κάτω θα κουβαλήσουμε ολόκληρη την προίκα μας. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή για να ετοιμάσετε τις βαλίτσες και να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσαμε τα κουβαδάκια. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή για να μας ρωτήσετε αν ξέρουμε που είναι το μαγιό και το άσπρο φανελάκι. Μπορείτε και μόνοι σας. Βάλτε πρόγραμμα.

Και όταν καταφέρνουμε μετά κόπων και βασάνων να φτάσουμε στον πολυπόθητο προορισμό, πάλι δεν χαλαρώνουμε. Όσο εσείς ρεμβάζετε σε μια ξαπλώστρα και παίζετε σαν παιδιά…με τα παιδιά, εμείς τρέχουμε να τους βάλουμε αντηλιακό, να τα ταΐσουμε  και να τα ηρεμήσουμε για να μην ενοχλούν τον κόσμο.

Και δεν θα σταματήσουμε λεπτό για να πάρουμε μια ανάσα. Δεν θα πούμε ποτέ άσε τον Γιωργάκη να τρέχει γύρω από τις ξαπλώστρες, για να διαβάσουμε το βιβλίο μας. Όχι, θα τρέξουμε πίσω από τον Γιωργάκη και θα ζητάμε συγγνώμη από τους λουόμενους.

Οι μαμάδες δεν ξεκουράζονται στις διακοπές. Αυτό είναι νόμος. Παρόλα αυτά τις έχουμε ανάγκη για να περάσουμε καλά-και ας κουραστούμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις για την οικογένειά μας. Βοηθήστε μας λοιπόν. Πάρτε ένα βάρος από τους ώμους μας για να περάσουμε πραγματικά καλά. Ξεκουράστε μας.»

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα