Μην χασετε

«Ότι είμαι σήμερα το οφείλω στη Ρένα Βλαχοπούλου και στον Γιάννη Δαλιανίδη»

«Οι καινούργιες μόδες είναι το “είστε μαζί σε ένα σπίτι και προσπαθήστε να ερωτευτείτε”, πράγματα τα οποία ίσως είμαι οπισθοδρομική».

Η Έλντα Πανοπούλου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού, όπου τόνισε μεταξύ άλλων πως “ότι είμαι σήμερα το οφείλω στη Ρένα Βλαχοπούλου και στον Γιάννη Δαλιανίδη”.

Τι σημαίνει για σένα «λαϊκός καλλιτέχνης»;

Είναι τίτλος τιμής. Τον είχαν η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Κωνσταντάρας, ο Λογοθετίδης, ο Σταυρίδης. Ήταν λαϊκοί καλλιτέχνες, με την έννοια της ευρείας αγάπης και της απήχησης του λαού. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ποιότητα, ήθος και υπήρχαν στη δουλειά τους με αξιοπρέπεια. Σήμερα αυτό το θέμα της εκμετάλλευσης του να απομυζήσουμε την τελευταία ρανίδα που υπάρχει σε ένα νέο, προκειμένου εμείς να κάνουμε τηλεοπτικά νούμερα, να τον εξευτελίσουμε…

Οι καινούργιες μόδες είναι το «είστε μαζί σε ένα σπίτι και προσπαθήστε να ερωτευτείτε», πράγματα τα οποία ίσως είμαι οπισθοδρομική και δεν μπορώ να τα κατανοήσω ή μεγαλώνοντας μειώνονται η αντίληψη, η νοημοσύνη και η αισθητική μου, ότι αυτά είναι ωραία, κι εγώ να μην τα βλέπω έτσι… Ότι είμαι σήμερα το οφείλω στη Ρένα Βλαχοπούλου και στον Γιάννη Δαλιανίδη.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα