Μην χασετε

Όταν η αλλαγή σημαίνει θετική εξέλιξη μη φοβηθείς, τόλμησε

Η κάθε γυναίκα έχει τον δικό της μοναδικό και συγχρόνως ξεχωριστό τρόπο σκέψης. Ακόμη έχει την τάση να αισθάνεται και να συμπεριφέρεται μοναδικά αλλά και διαφορετικά ανάλογα με τους ρόλους που επικαλείται να ενστερνιστεί στη ζωή της. Οι ρόλοι αυτοί ποικίλουν και καθώς αυξάνονται ή μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια των χρόνων επιφέρουν μαζί τους και κάποιες αλλαγές.

Advertisements

Οι αλλαγές αυτές δεν είναι πάντα εύκολες. Ίσως να είναι απότομες. Ίσως να είναι έντονες. Ίσως ακόμη να είναι και πάρα πολύ διαφορετικές. Μπορεί να σε τρομάξουν όντας καινούριες αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είσαι ικανή να αντεπεξέλθεις σε αυτές.

Οι αλλαγές εκτός από τις αλλαγές στους ρόλους που έχεις αναλάβει να διαχειριστείς στη ζωή σου υπάρχει περίπτωση να είναι και αλλαγές που σε καλούν να διαμορφώσεις διαφορετικά τον τρόπο που σκέφτεσαι και συμπεριφέρεσαι όλον αυτόν καιρό. Κάτι τέτοιες αλλαγές σε βάζουν σε σκέψη και καμιά φορά σε αναγκάζουν να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Διαφορετική από αυτή που έβλεπες πριν.

Ο φόβος κι ο δισταγμός μπροστά σε κάτι καινούριο και αλλιώτικο είναι απολύτως φυσιολογικός γιατί βρίσκεσαι μπροστά σε κάτι άγνωστο και μη σύνηθες για τα δικά σου δεδομένα. Αν αυτή η αλλαγή πιστεύεις ότι θα είναι θετική ωφέλιμη και χρήσιμη για σένα τόλμησε την. Αλλά πριν από αυτό μπες στη διαδικασία να την σκεφτείς και να αναλογιστείς αν τη θέλεις στη ζωή σου.

Κάποιες αλλαγές εξελίσσουν τον άνθρωπο και του δίνουν ευκαιρίες που καμιά φορά ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί. Με ώριμη κρίση και ηρεμία αναλογίσου τις αλλαγές που σου συμβαίνουν και αν αυτές πιστεύεις πως μπορούν να σου προσφέρουν μια θετική και ωφέλιμη ζωή τόλμησε τες.

Είναι καλό να αναθεωρούμε καμιά φορά. Να αλλάζουμε  και να τοποθετούμε νέα δεδομένα για νέες μικρές ή μεγάλες αρχές.  Τι λες;; Θα το τολμήσεις; 

Από την Ειρήνη Ιγνατιου.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα