Μην χασετε

Όσο διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματά μας τόσο περισσότερα προβλήματα θα έχουμε

Όταν ένα έντομο που φοβόμαστε κολλάει στο χέρι μας, μας καταβάλει πανικός. Κουνάμε το χέρι μας με όλη μας τη δύναμη για να το αποφύγουμε, αλλά αυτές οι κινήσεις μπορεί να το κάνουν να κολλήσει περισσότερο αντί να φύγει.

Όσο και αν σας φανεί περίεργο, το παραπάνω μοτίβο επαναλαμβάνεται και στη ζωή. Μερικές φορές στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από το πρόβλημα, μπλεκόμαστε στα δίχτυα που φτιάχνουμε γύρω μας.Δημιουργούμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, δυσκολίες και ψυχολογικούς δεσμούς που μας κρατάνε παγιδευμένους σε μια κατάσταση που μας βλάπτει ή μας προκαλεί δυσφορία.

Αν όμως μάθουμε να αποδεχόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα, θα μειώσουμε και την ένταση και θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα πιο εύκολα. Με απλά λόγια αν σταματήσουμε να τροφοδοτούμε το φόβο με φόβο, την ανησυχία με ανησυχία και τη θλίψη με τη θλίψη, αυτά τα αρνητικά συναισθήματα θα εξαφανιστούν πιο γρήγορα.

Εν κατακλείδι εάν υιοθετήσουμε μια ριζοσπαστική άποψη διαχωρίζοντας τον εαυτό μας από τη νοοτροπία που δημιούργησε το πρόβλημα, έχουμε ανακαλύψει το μυστικό για να λύνουμε εύκολα όλα όσα μας απασχολούν.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα