Μην χασετε

Όσα πρέπει να προσέξετε για την απολέπιση προσώπου

Για αρκετές γυναίκες, η απολέπιση προσώπου είναι ένα απολαυστικό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος.

Ωστόσο, δεν είναι και η καλύτερη θεραπεία για κάποιους τύπους δέρματος, όπως αναφέρουν skin experts.

Η πίεση που ασκούμε στο πρόσωπο κατά την απολέπιση, καθώς και το προϊόν scrub που εφαρμόζουμε, είναι δύο βασικοί παράγοντες για να κρίνουμε αν πρέπει να συνεχίζουμε την απολέπιση προσώπου ή όχι. Και, φυσικά, μην ξεχνάμε τον τύπο της επιδερμίδας αλλά και τυχόν θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, όπως ευρυαγγείες.

Ακόμα και η ανάγνωση των ετικετών του scrub που έχουμε επιλέξει να εφαρμόζουμε, δεν είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να προσδιορίσουμε αν πρέπει να κάνουμε απολέπιση ή όχι.

Advertisements

Ακόμα κι αν τα συστατικά «ακούγονται» ήπια, το μέγεθος των κόκκων, το σχήμα και το «άλεσμα» τους είναι βασικοί παράγοντες που πρέπει να αξιολογήσουμε.

Αν γνωρίζετε ότι η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, κάντε μια δοκιμή και τρίψτε το scrub στο πίσω μέρος του χεριού σας -εάν αισθάνεται έστω και ελάχιστες γρατζουνιές, αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας.

Από την άλλη, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους skincare μύθους είναι ότι όλα τα απολεπιστικά προσώπου προκαλούν βλάβη στο δέρμα.

Advertisements

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι τα σωματίδια που περιέχονται να είναι μικρά έτσι ώστε να μην προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα, (όπως είναι η σταδιακή αποδυνάμωση του φράγματος του δέρματος, γεγονός που το καθιστά το πιο επιρρεπές στην ξηρότητα, ερυθρότητα αλλά και σημάδια ευαισθησίας). Με την καθημερινή χρήση ενός σκληρού scrub, ειδικά εάν τρίβετε δυνατά το δέρμα, το κάνετε να χάνει την ικανότητά του να αποκατασταθεί και να δείξει υγιές.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε scrub με βάση την προσωπική σας προτίμηση αλλά και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Να δοκιμάζετε για μικρό χρονικό διάστημα κάποιο νέο προϊόν και να έχετε στο μυαλό σας ότι το πρόσωπό σας είναι ο καθρέφτης σας.

Σε περίπτωση έντονης ξηρότητας ή άλλων θεμάτων όπως ευρυαγγείες, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του και μόνο.

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα