Μην χασετε

Όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση, σύμφωνα με μια κορυφαία επαγγελματία

Διάβασε αυτό πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού!

Advertisements

Σε ό,τι αφορά την αποτρίχωση στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος σου, δε χρειάζεται να ντρέπεσαι ή να αγχώνεσαι. Πρέπει όμως να ξέρεις πώς θα κάνεις την αποτρίχωση σου όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και αποτελεσματική.

Η Kim Lawless, γνωστή και ως «The Queen Wax», είναι η guru της αποτρίχωση και μοιράζεται μερικές ανεκτίμητες συμβουλές τόσο για τους πρωτάρηδες όσο και για τις πιο έμπειρες:

1. Κάνε τη σωστή προετοιμασία

Για να πάρεις τα καλύτερα αποτελέσματα και να αποκτήσεις μεταξένιο, μαλακό δέρμα, θα πρέπει να προετοιμαστείς πριν το κερί. Κάνε απαλή απολέπιση και ενυδατώσου μια ή δύο εβδομάδες πριν το ραντεβού σου, καθώς αυτό θα βοηθήσει τις τρίχες να σπάσουν και θα το κάνει πιο εύκολο να βγουν από τις ρίζες.

2. Το ξύρισμα είναι ο εχθρός σου

Εάν θέλεις να κρατήσεις τις τρίχες μακριά για όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να τις αφήσεις να  αναπτυχθούν για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες πριν την εφαρμογή του κεριού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγεις το ξύρισμα στο ενδιάμεσο διάστημα, γιατί αν δεν τις αφήσεις να αναπτυχθούν αρκετά, δε θα έχεις ένα ομαλό αποτέλεσμα, και οι τρίχες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν πριν το καταλάβεις.

3. Εμπιστεύσου έναν επαγγελματία

Μην προσπαθήσεις να αποτριχώσεις τον εαυτό σου στο σπίτι, εκτός και αν το έχεις κάνει πολλές φορές, γιατί κινδυνεύεις να καταλήξεις με μώλωπες στο δέρμα.

Advertisements

4. Διάλεξε μια εξειδικευμένη αισθητικό

Όλα τα σαλόνια ομορφιάς έχουν υπηρεσίες αποτρίχωσης, αλλά δεν το κάνουν όλα εξίσου καλά. Η βραζιλιάνικη αποτρίχωση δεν πρέπει να σε φοβίζει, αλλά είναι καλύτερο να βρεις μια αισθητικό που έχει ειδική εκπαίδευση.

 5. Προτίμησε το ζεστό κερί 

Βεβαιώσου ότι το κέντρο που θα επισκεφθείς χρησιμοποιεί μόνο ζεστό κερί στις ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι, οι μασχάλες και το πρόσωπο. Το ζεστό κερί είναι παχύ, εφαρμόζεται και στη συνέχεια αφαιρείται μόνο με το χέρι. Οι λωρίδες κεριού είναι καλές, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στις προαναφερθέντες περιοχές, αφού μπορεί να σε πονέσουν πολύ.

6. Μην κολυμπήσεις για 24 ώρες

Η πισίνα και το θαλασσινό νερό μπορεί να στεγνώσει αρκετά το δέρμα σου. Ακολούθησε τις συμβουλές της αισθητικού και μην κολυμπήσεις για 24 ώρες μετά την αποτρίχωση, για να αποφύγεις πιθανές λοιμώξεις.

7. Πώς να αντιμετωπίσεις τις τρίχες που μεγαλώνουν ανάποδα

Αν δεις κόκκινα γρομπαλάκια κάτω από το δέρμα σου σημαίνει ότι αναπτύσσονται λοξές τρίχες, κάτι που μπορεί να συμβεί αν οι τρίχες σπάσουν κατά την αποτρίχωση, αν δεν έχεις έχεις κάνει σωστή περιποίηση, γι ‘αυτό είναι καλύτερο να κάνεις μια απαλή απολέπιση.

Advertisements

8. Δοκίμασε προϊόντα για να επιβραδύνεις την ανάπτυξη των τριχών πριν το ραντεβού

Δεν υπάρχουν προϊόντα που θα σταματήσουν την ανάπτυξη εντελώς, αλλά υπάρχουν μερικά που θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη των τριχών. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν με «επιβραδυντικό τρίχας» και θα διαπιστώσεις ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη της τρίχας.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα