Μην χασετε

Όσα πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις σωστό κούρεμα σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Πολλά κορίτσια αποφεύγουν το κούρεμα όπως οι γάτες το νερό!

Δεν θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω πόσο λάθος είναι αυτό, ίσως το αντιλαμβάνεσαι και σήμερα εξάλλου δεν θα μιλήσουμε για τα κορίτσια που δεν κουρεύονται αλλά για τα κορίτσια που όντως κουρεύονται ή αποφάσισαν να κουρευτούν. Αν είσαι ένα από αυτά είσαι τυχερή.

Συγκεντρώσαμε τις πιο πολύτιμες συμβουλές και τα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις όταν ζητάς ένα κούρεμα από τον κομμωτή σου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου. Βλέπεις, πολύ συχνά μπορεί να θέλεις ένα κούρεμα που δεν σου ταιριάζει και στο τέλος φεύγεις απογοητευμένη.

Όλα αυτά θα τα αποφύγεις απλά και θα έχεις το τέλειο κούρεμα τον χειμώνα. Αν πάλι είσαι από τα κορίτσια που δεν κουρεύονται… Σύνελθε σε παρακαλώ και κουρέψου!

Advertisements

Παρακάτω οι συμβουλές των ειδικών…

ΜΑΚΡΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. Αν έχεις μακρύ πρόσωπο στόχος σου είναι να μειώσεις το μήκος του και τα πολύ μακριά κουρέματα δεν θα σε βοηθήσουν. Ένα μακρύ καρέ δηλαδή δεν θα εξυπηρετήσει το μήκος του προσώπου σου. Αντιθέτως, ένα πιο κοντό καρέ ή ένα φιλαριστό κούρεμα μπορεί να κάνει θαύματα.

ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ. Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιάς οι αφέλειες θα τραβήξουν την προσοχή στα μάτια και τα ζυγωματικά σου και θα σε κολακεύσουν πολύ. Ομοίως, ένα μακρύ καρέ θα είναι τέλειο και δεν θα κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει δυσανάλογα μακρύ.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Το τελευταίο που θέλεις είναι να τονίσεις το φάρδος του προσώπου σου και έτσι πρέπει να αποφύγεις τις αφέλειες. Μπορείς όμως να δώσεις μήκος στο σχήμα σου με ένα πιο μακρύ καρέ ή και ένα αγορίστικο κούρεμα με όγκο στην κορυφή. Αν επιλέξεις ωστόσο ένα κοντό καρέ, φρόντισε να το συνδυάσεις με φιλάρισμα στις μπροστινές τούφες για να απαλύνεις τις καμπύλες του προσώπου σου.

Advertisements

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Το πρόσωπό σου έχει πολλές γωνίες και στόχος είναι να τις απαλύνεις. Ένα μακρύ καρέ είναι ιδανικό για εσένα. Αν θέλεις κάτι πιο κοντό, θα πρέπει να το συνδυάσεις με χωρίστρα στο πλάι για να απαλύνεις –όπως είπαμε- τις γωνίες σου. Προσοχή! Απόφυγε τις αφέλειες που θα κάνουν το μέτωπό σου να φαίνεται πλατύ!

ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΟ. Το δικό σου σχήμα προσώπου είναι το πιο ευέλικτο και του πάνε σχεδόν όλα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το ίσιωμα όταν τα μαλλιά σου είναι μακριά. Το πολύ ίσιο styling θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται μακρύ χωρίς να είναι. Γι’ αυτό ίσως είναι καλό να κόψεις μία φράντζα ή ακόμα και αφέλειες για να το αποφύγεις.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα