Μην χασετε

Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι

Τι πρέπει να προσέξεις για να διατηρήσεις τη βέλτιση υγεία των μαλλιών σου

Advertisements

Μπορεί η ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σου να σου φαίνεται υπερβολικά απλή (λούσιμο με σαμπουάν, conditioner στις άκρες των μαλλιών σου, στέγνωμα με πιστολάκι), όμως η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, τα μικρά λάθη κρύβονται ακόμη και στις πιο φαινομενικά απλές κινήσεις.

Παρακάτω θα βρεις τα 4 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι:

Ξεχνάς ένα σημαντικό προϊόν

Όσο σημαντικό είναι να απλώνεις το αντηλιακό κάθε μέρα χειμώνα- καλοκαίρι, για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου , άλλο τόσο είναι και το να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προιόν στα μαλλιά σου, πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο, η τρίχα προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Χρησιμοποιείς λάθος αέρα 

Μπορεί να σκέφτεσαι πως όσο πιο ζεστός είναι ο αέρας που “πέφτει” στα μαλλιά σου, τόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα στεγνώσουν. Κι όμως, το να χρησιμοποιείς πολύ υψηλές θερμοκρασίες για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου δε σημαίνει πως αυτά α) θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και β) θα παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Το αντίθετα μάλιστα. Πολλές φορές, το στέγνωμα με τον καυτό αέρα μπορεί να τα αφυδατώσει με αποτέλεσμα να «σπάνε» πιο εύκολα ή ακόμη και να καούν.

Προτίμησε σε γενικές γραμμές μία μέση θερμοκρασία και ένταση του αέρα ανάλογα πάντα με τον τύπο των μαλλιών σου. Αν για παράδειγμα έχεις λεπτά μαλλιά, προτίμησε πιο χαμηλή θερμοκρασία, ενώ αν έχεις πιο χοντρή τρίχα, πιο υψηλή. Το τελευταίο λεπτό και αφού έχεις στεγνώσει τα μαλλιά σου, γύρνα τον αέρα στο κρύο προκειμένου να εξασφαλίσεις  ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο χτένισμά σου.

Το κρατάς σε λάθος απόσταση

Απόφυγε να κρατάς σε απόσταση αναπνοής το πιστολάκι από το κεφάλι σου και να το έχεις για πολλή ώρα «ακινητοποιημένο» σε ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο κεφάλι σου. Είναι σημαντικό να κρατάς το πιστολάκι σε μία σεβαστή απόσταση από το κεφάλι σου και να το κουνάς συνεχώς έτσι ώστε ο αέρας να κατανέμεται σωστά. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεις να κάψεις τα μαλλιά σου και φυσικά το φριζάρισμα.

Δεν χωρίζεις τα μαλλιά σου

Το ήξερες πως ο καλύτερος, πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, είναι να τα χωρίσεις σε μικρά τμήματα και όχι όλα μαζί όπως έκανες μέχρι πρότινος; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τούφες, ξεκινώντας από το πίσω μέρος και προχωρώντας προς τα μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου καθώς δεν μπλέκονται μεταξύ τους και το στέγνωμα (με τη βούρτσα ή χωρίς) γίνεται σε λιγότερο χρόνο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα