Μην χασετε

Όλη η αλήθεια για το μηλόξυδο και την επιδερμίδα σου

Έχεις ακούσει ότι κάνει θαύματα για την περιποίηση του δέρματος σου, αλλά πόσο ασφαλές είναι στην πραγματικότητα;

Παρ’όλο που το ντουλάπι του μπάνιου φιλοξενεί τα περισσότερα από τα αγαπημένα προϊόντα φροντίδας του δέρματός μας, υπάρχει ένας άλλος χώρος στο σπίτι που είναι επίσης πολύτιμος για τις ρουτίνες ομορφιάς μας: η κουζίνα. Συστατικά όπως το μέλι, το γάλα και η ζάχαρη έχουν χρησιμοποιηθεί ως λύσεις ομορφιάς DIY για χιλιάδες χρόνια και συνεχίζουν να εμπνέουν νέες τάσεις και καινοτομίες.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Το ξύδι μηλίτη ανήκει και αυτό σε αυτήν την κατηγορία. Δημιουργείται από ζυμωμένο χυμό μήλου, ενώ λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε από την Κλεοπάτρα ως καθαριστικό προσώπου. Επίσης ο μύθος λέει ότι ο Ιπποκράτης πρότεινε ξίδι μηλίτη για τη θεραπεία λοιμώξεων.

Advertisements

Σήμερα, μπορούμε να βρούμε το ξίδι μηλίτη όχι μόνο σε σάλτσες σαλάτας, αλλά και συνταγές DIY που χρησιμοποιούν το συστατικό αυτό όπως το έκανε η Κλεοπάτρα. “Το ξίδι μηλίτη έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς για να θεραπεύσει πολλά πράγματα”, λέει ο δερματολόγος Lian Mack. “Πολλές ιστοσελίδες και επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του σε ό,τι αφορά τη βελτίωσης της ακμής και του αποχρωματισμού”.

“Το ξύδι μηλίτη είναι πλούσιο σε μηλικό οξύ, το οποίο είναι παρόμοιο με το άλφα-υδροξυ οξύ και έχει απολεπιστική επίδραση στο δέρμα”, λέει ο Mack, ενώ βοηθούν τους φραγμένους πόρους (και ως εκ τούτου την ακμή). Επίσης, μειώνει την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα. Όμως, το συστατικό αυτό φέρει τους δικούς του κινδύνους – ειδικά εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα. “Το ξύδι μηλίτη μειώνει το pH του δέρματος, το οποίο μπορεί τελικά να προκαλέσει χημικό κάψιμο”.

Η δερματολόγος Jill Fichtel λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις το κάψιμο είναι να αραιώσεις το ξύδι μηλίτη με νερό. “Δεν θα το συνιστούσα σε ασθενείς με ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα”, λέει ο Mack. “Λόγω της όξινης φύσης του, το μηλικό οξύ μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και εξάρσεις στα άτομα που έχουν πολύ ξηρό δέρμα, έκζεμα και κοκκινίλες”.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Κάτι ακόμη που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το ξύδι μιλήτη στο πρόσωπό σου. Ο Mack συμβουλεύει να το κάνουμε φειδωλά, όπως και με πολλά άλλα ισχυρά χημικά απολεπιστικά: μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Ο ίδιος επίσης συνιστά να το χρησιμοποιήσουμε ως καθαριστικό. Πέρασε ένα λεπτό στρώμα γρήγορα πάνω από το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι και στη συνέχεια ξέπλυνε το με ζεστό νερό και εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα. Και μην ξεχνάτε την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα