Μην χασετε

Ψάχνετε το Σπίτι των Ονείρων σας; Αυτά Είναι τα Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε!

Δείτε όλα όσα πρέπει να σας ανησυχήσουν όταν μπείτε στη διαδικασία να βρείτε το σπίτι των ονείρων σας.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ψάχνουν για σπίτι επικεντρώνονται στα λάθος πράγματα. Ενώ υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να σας απασχολούν, υπάρχουν και μερικά τα οποία καλό θα ήταν να βγάλετε εντελώς από το μυαλό σας. Πάρτε μία βαθιά ανάσα και ξεχάστε τα παρακάτω.

 

Advertisements

Το χρώμα Μπορεί το έντονο μπλε με το οποίο είναι βαμμένος ένας τοίχους να σας φαίνεται απαίσιο και να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε μπαίνοντας σε ένα σπίτι που σας ενδιαφέρει αλλά καλό είναι να ξέρετε πως αυτό είναι και το ευκολότερο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε με το που θα μπείτε στο καινούργιο σας διαμέρισμα.

Μην σας αγχώσει καθόλου αν δείτε τέτοιες αποχρώσεις στα ντουλάπια της κουζίνας του νέου σας σπιτιού. Με λίγη μπογιά όλα αλλάζουν.

 

Τα έπιπλα και το στιλ του Σίγουρα είναι δύσκολο να αγαπήσετε ένα σπίτι όταν δεν σας αρέσει η διακόσμησή του αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε γι’αυτό. Το ντεκόρ του σπιτιού θα φύγει μαζί με τους παλιούς του ιδιοκτήτες. Προσπαθήστε λοιπόν να το φανταστείτε άδειο, ή με τα δικά σας έπιπλα μέσα.

Ο φωτισμός Όσο χάλια και αν σας φαίνεται ο φωτισμός που είχαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες το σίγουρο είναι πως μπορείτε να τον αλλάξετε εύκολα. Μην απορρίψετε ένα σπίτι μόνο και μόνο επειδή δεν σας αρέσει ο φωτισμός. Μερικές φορές υπάρχουν διαμερίσματα που έχουν μικροσκοπικά παράθυρα με αποτέλεσμα να μην μπαίνει πολύ φυσικό φως μέσα στο χώρο. Μπορείτε ακόμα να τα φτιάξετε αλλά ίσως σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο και χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από όσα είχατε υπολογίσει.

Advertisements

Οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες Μπορεί να μην σας αρέσουν οι τοίχοι που είναι καλυμένοι με ξύλινη επένδυση ενώ ταυτόχρονα είναι πιθανό να σας λείπουν πράγματα τα οποία θα θέλατε να έχει το σπίτι των ονείρων σας. Μην σας αγχώνει ούτε αυτό. Πρόκειται για πράγματα που μπορούν εύκολα να προστεθούν ή να αφαιρεθούν.

 

Τα δωμάτια Μην ξεχνάτε πως το πώς είναι κατανεμημένα τα δωμάτια του σπιτιού θα εξαρτηθεί από εσάς. Είναι εύκολο να μετατρέψετε ένα παιδικό δωμάτιο σε υπνοδωμάτιο ενηλίκων και το αντίθετο.

Μην επηρεάζεστε από τη διακόσμηση των προηγούμενων ιδιοκτητών. Εσείς φανταστείτε και δημιουργήστε το σπίτι σας με βάση τα δικά σας κριτήρια.

 

Οι χώροι Ναι σίγουρα είναι σημαντικό το νέο σας σπίτι να έχει άνετους χώρους και μεγάλα δωμάτια αλλά αν δεν έχετε την οικονομική άνεση να πάρετε ή να νοικιάσετε ένα μεγάλο διαμέρισμα, τότε δώστε μια ευκαιρία και στα μικρότερα. Με τα σωστά tips διακόσμησης που θα βρείτε εδώ! μπορείτε να αξιοποιήσετε ακόμα και τις πιο μικρές γωνιές του σπιτιού σας.

Advertisements

Το μοναδικό πράγμα που ίσως πρέπει να σας ανησυχήσει είναι το πόσο βρώμικο είναι ένα σπίτι. Δε μιλάμε φυσικά για την ακαταστασία αλλά για τη βρωμιά. Μπορεί να μη σας φαίνεται πολύ σημαντικό αλλά αν παρατηρήσετε σημάδια ότι οι τωρινοί ιδιοκτήτες δεν φέρονται καλά στο σπίτι τους, μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα δείτε πολύ χειρότερα πράγματα αφού μπείτε στο σπίτι και παρατηρήσετε καλύτερα τις λεπτομέρειες.

Μη διστάσετε να ρίξετε μία ματιά στα ντουλάπια και τα συρτάρια. Αν σας αρέσει πραγματικά ένα σπίτι μπορείτε να ανοίξετε κάθε πόρτα και κάθε μικρό συρταράκι. Πέρα από το ότι σίγουρα θα θέλετε να δείτε πόσο βαθύ και πλατύ είναι το κάθε ντουλάπι θα παρατηρήσετε και πόσο καθαρά είναι. Δεν γίνεστε καθόλου ενοχλητικοί, αλλά συλλέγετε πληροφορίες που είναι πολύ χρήσιμες για εσάς.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα