Μην χασετε

Χρωμοπαγίδες από τα χεράκια σου! Δες πως θα τις φτιάξεις μόνη σου

Το νοικοκυριό είναι παραγματικά δύσκολη υπόθεση, ειδικότερα όταν εργάζεσαι ταυτόχρονα. Ο χρόνος για τις δουλειές στο σπίτι είναι περιορισμένος, οπότε δεν έχεις πάντα τον απαραίτητο χρόνο για να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα των ρούχων που χρειάζονται πλύσιμο. Το αποτέλεσμα αυτού, είναι η μια αποτυχία να διαδέχεται την άλλη και εσύ να καταλήγεις να απλώνεις ρούχα που τελικά ξέβαψαν κατά το πλύσιμό τους.

Advertisements

Για αυτόν λοιπόν, το λογο υπάρχουν οι γνωστές χρωμοπαγίδες, σωτήριες θα λέγαμε, που προστατεύουν τα ρούχα από χρωματικά λάθη και μπορείς να βρεις φυσικά στο εμπόριο. Ωστόσο, αυτή τη φορά, εμείς σου προτείνουμε να μην τις αγοράσεις αλλά να τις φτιάξεις μόνη σου. Με αυτόν τον τρόπο και θα σώσεις τα ρούχα σου από την αλλαγή χρώματος αλλά θα αξιοποιήσεις και τις παλιές πετσέτες που απλά γεμίζουν τη ντουλάπα σου.

Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείς παλιές λευκές πετσέτες, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 1 φλ.ζεστό νερό.

Ανακάτεψε τη σόδα με το νερό και βάλε τις πετσέτες μέσα στο μείγμα και άφησέ τες να το απορροφήσουν καλά. Στραγγιξέ τες καλά και άφησε να στεγνώσουν καλά πριν τη χρήση. Αν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις πάλι μπορείς αρκεί να τις βάλεις ξανά στο μείγμα και να τις τοποθετήσεις πάλι στο πλυντήριο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα