Μην χασετε

Χριστούγεννα 2018: Φέτος φτιάξε καινούργιες παραδόσεις για εσένα και τους αγαπημένους σου

Κάθε χρόνο στολίζεις δέντρο, γεμίζεις φωτάκια το σπίτι, γράφεις γράμμα στον Αι Βασίλη, κάνεις αυτά που έμαθες από τη μητέρα σου… Φέτος πρωτοτύπησε. Μην ακυρώνεις τελείως τις παλιές παραδόσεις, αλλά πρόσθεσε και νέες! Ολοδικές σου! Εμείς σου δίνουμε μερικές προτάσεις για… αρχή και από εκεί και πέρα, πάρ’ το πάνω σου!

Advertisements

 

Το στολίδι του χρόνου
Σίγουρα έχεις πολλά στολίδια για το δέντρο σου που ανεβοκατεβάζεις από την αποθήκη κάθε χρόνο. Επίσης σίγουρα όλο και κάτι καινούριο αγοράζεις κάθε φορά ή -ακολουθώντας τις συμβουλές μας- τα φτιάχνεις μόνη σου. Σε αυτό το σημείο έρχεται η νέα δημιουργική ιδέα που έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο προσωποποιημένο στολίδι για κάθε ένα μέλος της οικογένειας κάθε χρόνο.

Προέτρεψε τον καθένα να διαλέξει, ή να φτιάξει το δικό του στολίδι γράφοντας με όποιον τρόπο -πινέλο, κλωστή και βελόνα κοκ- το όνομα και τη χρονολογία. Σκέψου το μακροπρόθεσμα και θα λυπηθείς για τα χρόνια που έχασες…

Η καλή πράξη των Χριστουγέννων
Στις γιορτές περιμένουμε όλοι δώρα. Μικροί μεγάλοι. Και καλά κάνουμε. Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όπως οι τωρινές, πάντα βρίσκουμε ένα δωράκι να κάνουμε. Έστω για το καλό. Φέτος κάνε τη διαφορά και δες το… ανάποδα.

Καθιέρωσε την παράδοση “η καλή πράξη των Χριστουγέννων” και ψάξε καλά να δεις τι θα προσφέρεις και πού. Αγορές από ιδρύματα για καλό σκοπό, προσφορά ρούχων, βιβλίων ή ότι άλλο μπορεί να ζητηθεί, επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας ή νοσοκομεία… Ψάξ’ το, συζήτησέ το και διάλεξε…

Οι… κάλτσες της χρονιάς
Ανεξάρτητα με το δωράκι που θα πάρεις στον καθένα, ή τι θα φέρει ο Άγιος Βασίλης, ένα ζευγάρι ζεστές, χουλουριάρικες κάλτσες δεν πάει ποτέ χαμένο. Αν δεν το κάνεις ήδη, φρόντισε από φέτος να αγοράζεις ένα ζευγάρι για τον καθένα με σκοπό να τα φοράτε συνέχεια τις βραδιές που θα “λιώσετε” οικογενειακώς μπροστά στο τζάκι και την τηλεόραση.
Φυσικα αυτό δεν αφορά μόνο την εξ αίματος ή εξ αγχιστείας οικογένεια, αλλά και την εξ επιλογής -τους φίλους δηλαδή!

 

Του απολογισμού η ώρα
Δεν υπάρχει καλύτερη -ή έστω, πιο κατάλληλη- στιγμή από αυτή στο τέλος του χρόνου για να κάνεις μια αναδρομή στους δώδεκα μήνες που πέρασαν. Αν σου φαίνεται δύσκολο, κάνε μια “βόλτα” στις φωτογαφίες σου και “ξαναζήσε” τις στιγμές. Αναπόλησε, ζύγισε, κάνε απολογισμό και πάρε αποφάσεις.

Advertisements

Αν θέλεις μάλιστα να το πας ένα βήμα παραπέρα κάνε την όλη διαδικασία πιο… ομαδική. Κάθισε μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους (σύζυγο, σύντροφο, αδέλφια, φίλους), θυμίσου και μοιράσου σκέψεις και συναισθήματα. Christmas Group Therapy ένα πράγμα!
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα