Μην χασετε

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια: 15 δημιουργικοί τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σε φωτάκια και αντίστοιχα πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσουμε για πρωτότυπη διακόσμηση!

Advertisements

Όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικα φωτάκια, συμπεριλαμβάνουμε όλα τα φωτάκια με καλώδιο, είτε καταλήγουν σε πρίζα είτε καταλήγουν σε θήκη μπαταριών.

Χρησιμοποιώντας φωτάκια σε σειρά, μπορείς να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο, αποκτώντας δευτερεύων φωτισμό. Χρησιμοποίησε μεγάλα καρφιά για να περάσεις τα καλώδια λίγες φορές παραπάνω. Τα δύο καρφιά τοποθετήθηκαν στις πάνω γωνίες κοντά στο ταβάνι.

 

Η ομορφιά τους έγκειται στην απλότητα και στην ευκολία χρήσης και μετακίνησης, αλλά και στους τύπους τους. Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις μια γυάλινη καμπάνα, διαφορετικά για το ταβάνι και άλλα για να χρησιμεύσουν ως μόνιμος δευτερεύων φωτισμός. 15 ιδέες και άκρως δημιουργικοί τρόποι τοποθέτησης για χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι εδώ για να φωτίσουν τα μονοπάτια της διακόσμησης!

 

Ένας πολύ απλός τρόπος διακόσμησης είναι η πλέξη των χάλκινων στεφανιών με συρμάτινα λαμπάκια. Πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης που αναδεικνύει τον χαλκό, θα προτείναμε κάτι αντίστοιχο με DIY στεφάνι απο φυτά και λουλούδια, μιας και τα φωτάκια LED δεν εκπέμπουν αρκετή θερμότητα ώστε να πιάσει φωτιά.

 

Advertisements

Εδώ λοιπόν έχουμε μια λίγο ασυνήθιστη διακόσμηση με τα φωτάκια στο υπνοδωμάτιο να έχουν τυλιχθεί και στερεωθεί στην γωνία από το κεφαλάρι. Σίγουρα πρόκειται για ασυνήθιστη επιλογή.

 

Αυτή είναι μια πιο δόκιμη επιλογή διακόσμησης για το κεφαλάρι, όπου χρησιμοποιήθηκαν φωτάκια πρίζας, τα οποία περάστηκαν σε σειρά στο λευκό μεταλλικό κεφαλάρι του κρεβατιού. Αν έχεις μεταλλικό κρεβάτι προσοχή στα φθαρμένα καλώδια!

 

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσεις φωτάκια σε ένα κυκλικό στεφάνι στερεωμένο από το ταβάνι. Το μειονέκτημα είναι το ότι θα φαίνεται άσχημα αν περάσεις μετά το καλώδιο σε πρίζα όπως εδώ. Μπορείς όμως να πεις στον ηλεκτρολόγο να πάρει παροχή απο το ταβάνι!

Advertisements

 

Φωτάκια χιονονιφάδες τύπου κουρτίνα στερεώθηκαν από το ταβάνι, ίδιου σχεδίου αλλά μικρότερα στολίζουν τον καθρέφτη και το ποδήλατο και άλλα στρογγυλά τοποθετήθηκαν γύρω από την κάσα της πόρτας. Η αλήθεια είναι πως τα μικρά λευκά φωτάκια, φαίνονται καλύτερα από τα στρογγυλά!

 

Δύο σειρές φώτα τοποθετήθηκαν αριστερά και δεξιά του τζακιού και στερεώθηκαν στα γύψινα διακοσμητικά του τοίχου. Θα προτιμούσαμε να τα δούμε σε βραδινή λήψη. Αν κάνεις το ίδιο με θερμό φωτισμό θα δείχνει όμορφο. Αντίστοιχα με λευκό φωτισμό θα είναι πολύ έντονο.

 

Εκεί που έχεις πάθει ήδη «ζημιά» με τις σκάλες διακόσμησης και ενώ ψάχνεις σημείο για να τοποθετήσεις μια σκάλα, έρχεται αυτή η φωτογραφία… και η ανάγκη να αγοράσεις ή να φτιάξεις σκάλα διακόσμησης γίνεται πιο επιτακτική!

 

Σε μια…εστία τοποθετήθηκαν ξύλα και πάνω από αυτά λεπτά συρμάτινα διάφανα φωτάκια χαλκού LED και δείχνει τόσο ζεστό και χριστουγεννιάτικο! Για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα όπως της φωτογραφίας θα χρειαστείς 100 led λαμπάκια.

 

Σε μια βάση μπροστά από το τζάκι από ξύλο ή πέτρα που προστατεύει το παρκέ, τοποθετήθηκαν τα φωτάκια πρίζας τα οποία καταλήγουν μέσα στο διακοσμητικό πλέον τζάκι. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο ράφι τζακιού συρμάτινα φωτάκια χαλκού, τα οποία δεν θα επηρεαστούν από την θερμότητα.

 

Μεγάλα φώτα πρίζας τοποθετήθηκαν γύρω από την κάσα της πόρτας που οδηγεί σε ένα δωμάτιο με σκανδιναβική διακόσμηση. Σε οποιοδήποτε άλλο είδος θα προτείναμε απευθείας θερμό LED, όμως σε μερικά είδη διακόσμησης μπορεί να χρησιμοποιήσεις και λευκή απόχρωση φωτός.

 

Αυτά τα φώτα έχουν ρόλο δευτερεύοντος φωτισμού υπνοδωματίου και μπορούν να στερεωθούν τόσο σε καρφί, όσο και σε κάποιο πόμολο παραθύρου ή κάπου αλλού.

 

Γνωρίζουμε ότι ο φωτισμός με φωτάκια γύρω από καθρέφτη είναι κάτι που έχει ξαναγίνει. Η ομορφιά του είναι ότι έχει στερεωθεί στον τοίχο και πως χρησιμοποιήθηκαν λεπτά φωτάκια (ψείρες).

 

Advertisements

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα DIY που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό: παίρνεις ένα κόντρα πλακέ και το βάφεις μαύρο ή σκούρο μπλε. Ύστερα ζωγραφίζεις τους αστερισμούς που επιθυμείς και κάνεις τρύπες με ένα τρυπάνι, στα σημεία που είχες σημειώσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωτάκια μπαταρίας ή πρίζας, αν κρεμάσεις τον DIY πίνακα κοντά σε παροχή ρεύματος.

 

Η γυάλινη καμπάνα με φωτάκια είναι ένα από τα trends που μας έχουν έρθει από την Ασία, έχει κατακλύσει το pinterest και όχι άδικα! Χρησιμοποίησε φωτάκια χαλκού σε σύρμα στην γυάλινη καμπάνα, για να δείχνουν σαν μαγικές παγιδευμένες πυγολαμπίδες!

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα