Μην χασετε

Χρήσιμες συμβουλές για μια… εύκολη μετακόμιση!

Μόλις πέρασες στη σχολή και θα χρειαστεί να μαζέψεις όλα τα προσωπικά αντικείμενα που έχεις στο πατρικό σου και να πας να ζήσεις τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου σε μια άλλη πόλη. Μην σε αγχώνει η μετακόμιση και το νέο ξεκίνημα. Τα πράγματα είναι τόσο απλά που δεν θα καταλάβεις πώς έφτασες ως εδώ. Επειδή, λοιπόν, οι νέες αρχές είναι πάντα δύσκολες, συγκεντρώσαμε τα παρακάτω tips για εύκολη μετακόμιση.

Advertisements

Ξεκίνα με τη σωστή διαπραγμάτευση

Μετά από αρκετό ψάξιμο στα κεντρικά σημεία κοντά στη σχολή, βρήκες το σπίτι σου και είσαι έτοιμος να υπογράψεις τα συμβόλαια για αυτό. Πριν πάρεις το στυλό στα χέρια σου πρέπει να κάνεις την κατάλληλη διαπραγμάτευση. Εάν το πρόβλημα είναι στην τιμή, συζήτησέ το χωρίς να δείξεις πόσο σου αρέσει αυτό το σπίτι. Δοκίμασε να σου κατεβάσουν έστω και λίγο την τιμή του ενοικίου και θυμήσου πως το ότι τα χρήματα αυτά δεν τα έχεις δουλέψει δεν σημαίνει πως χρειάζεται να τα σκορπίσεις. Στη συνέχεια, δώσε βάση στους όρους τους συμβολαίου ώστε το ενοίκιο να μην αυξηθεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια που θα μένεις εκεί.

Η ημέρα μετακόμισης πλέον, θα είναι τόσο εύκολη

Έφτασε επιτέλους εκείνη η ημέρα που όλοι περιμέναμε. Εσύ και οι γονείς σου, δηλαδή. Έχεις αφήσει ήδη αρκετά πράγματα στο πατρικό σου, αλλά όταν έρθουν όλα όσα αποφάσισες να πάρεις μαζί, θα δεις το σπίτι να γεμίζει. Μόλις τελειώσεις με το «ξεκαθάρισμα», χρειάζεται να το καθαρίσεις καλά και ύστερα, να βρεις την κατάλληλη υπηρεσία για να σε βοηθήσει με τη μεταφορά των επίπλων. Μην κάνεις οικονομία στην διαδικασία, καθώς στο τέλος της ημέρας, θα έχεις πάντα κάτι που δεν θα χωράει στα αυτοκίνητα των φίλων ή των γονιών σου.

Μην ξεχνάς το budget σου

Έχε στο νου σου πως αυτό θα είναι το σπίτι σου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν χρειάζεται να πάρεις ακριβά έπιπλα. Μπορείς να φτιάξεις ολόκληρο σπίτι με σχετικά λίγα χρήματα, αρκεί μόνο να πας στο σωστό πολυκατάστημα επίπλων. Μην πάρεις αχρείαστα έπιπλα και αντικείμενα, επειδή απλώς σου αρέσουν και μην πετάξεις έπιπλα που μπορείς να πάρεις μαζί σου. Η μετακόμιση έχει τόσα έξοδα που δεν σε αφήνει να κακομάθεις τον εαυτό σου σε ένα καινούργιο σπίτι με εντελώς καινούργια έπιπλα και μην ξεχνάς πως μπορείς να κάνεις και υπέροχες κατασκευές καθώς οι τάσεις της σύγχρονης εποχής, προστάζουν πολύ DIY στα νέα ξεκινήματα!

Προσοχή στο να δώσεις προτεραιότητα σε ηλεκτρικές συσκευές, όπως είναι το ψυγείο και το πλυντήριο, καθώς η ζωή δεν βγαίνει μόνο με delivery!

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα