Μην χασετε

Χλωρίνη: Τι πρέπει να προσέχεις όταν καθαρίζεις το σπίτι σου

Η χλωρίνη ως χημικό όπλο για την καθαριότητα του σπιτιού έχει άψογα αποτελέσματα για απολύμανση, απαιτεί όμως την απαραίτητη διαχείριση. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν χρησιμοποιείς χλωρίνη καθώς οι ουσίες σε αυτήν είναι ιδιαίτερα τοξικές και βαριές για τον άνθρωπο. Να θυμάσαι ότι αν και σκοτώνει τα μικρόβια, δε πρέπει να τη χρησιμοποιείς ως καθαριστικό γενικής χρήσης.

Advertisements

 

Αν και η χλωρίνη μπορεί να κάνει το σπίτι σου να λάμπει, πρέπει πάντα να τηρείς τους περιορισμούς και κανόνες που απαιτεί η χρήση της. Για κάποιες δουλειές του σπιτιού η χλωρίνη απλά δεν είναι η κατάλληλη καθαριστική λύση. Παρακάτω θα βρεις τι πρέπει να προσέχεις όταν χρησιμοποιείς χλωρίνη για να καθαρίσεις το σπίτι σου!

 

1. Η χλωρίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ συχνά

Η χλωρίνη μπορεί να είναι το απόλυτο καθαριστικό για το σπίτι σου, δεν πρέπει όμως να τη χρησιμοποιείς πολύ συχνά. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείς χλωρίνη κάθε μέρα. Επίλεξε την μόνο για συγκεκριμένες δουλειές του σπιτιού και όταν η χρήση της είναι απαραίτητη και επιτρεπτή. Υπάρχει τεράστια ποικιλία καθαριστικών για όλους τους χώρους του σπιτιού με πιο ελαφριά συστατικά που μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά!

 

2. Μην παραλείπεις τη προτεινόμενη αναλογία χλωρίνης-νερού

Φρόντισε να μην χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ποσότητα χλωρίνης από όσο πρέπει. Μπορεί να πιστεύεις ότι αν βάλεις περισσότερη χλωρίνη θα καθαρίσεις καλύτερα, αυτό όμως δεν ισχύει. Ίσα ίσα που κάνεις κακό στην υγεία σου. Σε κάθε προϊόν χλωρίνης αναγράφεται η προτεινόμενη αναλογία χλωρίνης-νερού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τηρείς τις οδηγίες σε κάθε καθαριστικό που έχεις!

Advertisements

 

3. Μην καθαρίζεις ξύλινες επιφάνειες με χλωρίνη

Οι ξύλινες επιφάνειες δεν πρέπει να καθαρίζονται με χλωρίνη. Αυτό διότι το ξύλο είναι απορροφητικό και μπορεί να συγκρατήσει κάποια ποσότητα χλωρίνης την οποία στη συνέχεια θα εισπνεύσεις εσύ και η οικογένεια σου. Αυτό φυσικά είναι καταστροφικό για την υγεία. Απόφυγε λοιπόν τη χρήση χλωρίνης σε ξύλινα δάπεδα, ξύλα κοπής τροφίμων και ξύλινους πάγκους.

 

4. Φρόντισε να ξεπλένεις καλά οτιδήποτε καθαρίζεις με χλωρίνη

Μετά τη χρήση χλωρίνης σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού πρέπει να ξεπλένεις με άφθονο νερό. Το καλό ξέπλυμα είναι πιο σημαντικό από ότι νομίζεις και δεν πρέπει να το παραλείπεις. Καλό θα ήταν επίσης όταν χρησιμοποιείς χλωρίνη μετά να αερίζεις λίγο το σπίτι σου ώστε να απομακρυνθούν τυχόν τοξικά αέρια.

 

5. Ποτέ μην αναμείξεις τη χλωρίνη με άλλα καθαριστικά

Advertisements

Η ανάμειξη χλωρίνης με άλλα οικιακά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να είναι πολύ τοξική. Η σκέτη χλωρίνη είναι ήδη πολύ ισχυρή και δε πρέπει να την αναμιγνύεις με οτιδήποτε άλλο. Ούτε με άλλα απορρυπαντικά, ούτε με φυσικά καθαριστικά όπως το ξύδι. Είναι επικίνδυνο, μπορεί να προκαλέσει αναθυμιάσεις και μπορεί να καταστρέψει τις επιφάνειες που πας να καθαρίσεις.

 

6. Μην φέρεις σε επαφή το δέρμα σου με τη χλωρίνη

Αν η χλωρίνη έρθει σε επαφή με το δέρμα σου μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμούς, εγκαύματα και άλλα δερματικά προβλήματα. Φόρα πάντα γάντια όταν καθαρίζεις με χλωρίνη και απόφυγε οποιαδήποτε επαφή με το δέρμα, τα μάτια ή το στόμα σου. Σε αντίθετη περίπτωση επικοινώνησε με το κέντρο δηλητηριάσεων άμεσα, ακόμα και αν δεν σου έχει εμφανιστεί κάποιο σύμπτωμα!

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα