Μην χασετε

Φόρεσε καπέλα, σκουφάκια και μπερέδες χωρίς να χαλάσουν τα μαλλιά σου

Φοβάσαι πως θα χαλάσεις τη φόρμα των μαλλιών σου φορώντας το αγαπημένο σου αξεσουάρ; Μάθε τι styling πρέπει να κάνεις για να το φορέσεις άφοβα

Advertisements

Με τον ερχομό του χειμώνα, μερικές γυναίκες καλούνται να επιλέξουν αν προτιμούν να διατηρήσουν τα καλοχτενισμένα τους μαλλιά, ή να φορέσουν το αγαπημένο τους σκουφάκι.

Επιτυχημένοι celebrity hairstylists αποκαλύπτουν το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τη φόρμα των μαλλιών μας ενώ φοράμε καπέλα, σκουφάκια, μπερέδες η οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ μαλλιών.

“Τα αξεσουάρ αυτά κάνουν τα μαλλιά μας να ‘κάθονται΄ με περίεργο τρόπο, και λόγω του ξηρού χειμωνιάτικου αέρα, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο περίεργο”, λέει ο Leo Izquierdo, hair stylist και συνιδρυτής της IGK Haircare. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κλειδιά για να αποφύγουμε το φριζάρισμα είναι τα εξής: το σωστό styling και ανανέωση στη μέση της ημέρας. Για την ακρίβεια, όλα ξεκινούν από το ντους.

Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σωστό σαμπουάν και μαλακτικό – και πιο συγκεκριμένα, να προτιμήσεις προϊόντα που δεν προκαλούν ξηρότητα“, λέει ο Garren, ένας celebrity hairstylist που μεταξύ άλλων, έχει επιμεληθεί και τα μαλλιά της Priyanka Chopra. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα styling. “Η στατικότητα προκαλείται από την έλλειψη υγρασίας, οπότε κράτησε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα, αλλά όχι λιπαρά”, λέει ο Izquierdo.

Οι γυναίκες με ίσια ή κυματιστά μαλλιά πρέπει να σίγουρα να τα στεγνώσουν με πιστολάκι. “Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά πριν βάλετε το καπέλο σας“, λέει ο Garren. “Στεγνώστε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια τοποθετήστε το καπέλο στο κεφάλι σας.” Αυτό θα βοηθήσει να μετριαστεί το επίπεδο αποτέλεσμα. Αν έχεις σγουρά μαλλιά όμως, αν βάλεις το καπέλο ενώ τα μαλλιά σου είναι ελαφρώς βρεγμένα, μπορεί να ‘ηρεμήσει την ένταση‘. Μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, τα μαλλιά σου θα είναι στεγνά, λιγότερο φουσκωμένα και πιο κοντά στο κεφάλι σου.

Δεδομένου ότι τα φυσικά μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά, φρόντισε να τα προστατεύσεις από τις θραύσεις που προκαλούνται από τα σκουφάκια. “Δέσε ένα μεταξωτό μαντήλι πάνω από τα μαλλιά σου πριν βάλεις το καπέλο“, λέει η κομμώτρια Kim Kimble, που συνεργάζεται με την Beyoncé και την Nicki Minaj.

Φυσικά, ο απόλυτος τρόπος για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τα αξεσουάρ είναι να τα τοποθετήσεις στρατηγικά στα μαλλιά σου. “Κάνε ένα χαμηλό κότσο ή μια πλεξούδα”, λέει ο Izquierdo. Αλλά εάν σκοπεύεις να βγάλεις το καπέλο σου κάποια στιγμή μέσα στη μέρα (αν, για παράδειγμα, το φοράς στη διαδρομή σου προς τη δουλειά και θέλεις να το βγάλεις μόλις φτάσεις), βάλε τα μαλλιά σου πίσω από τα αυτιά σου και μετά βάλε το σκουφάκι.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα