Μην χασετε

Φωλιά παρμεζάνας σε 5 λεπτά, πιο εντυπωσιακή δεν γίνεται!

Υλικά συνταγής

  • 500 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • Γυάλινα ρηχά μπολ (αυτά του παγωτού)

Φτιάξτε, πανεύκολα και πολύ γρήγορα, φωλιές από παρμεζάνα για να σερβίρετε τη σαλάτα σας ή ότι άλλο τραβάει ο νους σας σε ένα τραπέζι. Δείτε πόσο εύκολη είναι η παρακάτω συνταγή – δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά για να ετοιμάσετε την πρώτη φωλιά παρμεζάνας, μαζί με το τρίψιμο του τυριού. Αν μάλιστα έχετε και έτοιμη τριμμένη παρμεζάνα, τότε θέλει 1 λεπτό το πολύ!

Εκτέλεση συνταγής

Για να ετοιμάσουμε την φωλιά παρμεζάνας, τρίβουμε την παρμεζάνα στον ψιλό τρίφτη και την ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι .

Βάζουμε στην φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφού κάψει καλά το τηγάνι  μας, απλώνουμε μέσα την  παρμεζάνα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού με παρμεζάνα.

Advertisements

Μυστικό: Κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα παντού.

Σε 1 λεπτό το πολύ, αφού αρχίζει να λιώνει η παρμεζάνα και δούμε ότι παίρνει χρυσό χρώμα, την ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και την τουμπάρουμε σε γυάλινο μπολάκι που έχουμε τοποθετήσει ανάποδα σε ένα πιάτο. Αμέσως μετά, βάζουμε από πάνω άλλο ένα γυάλινο μπολάκι για να δώσουμε το σχήμα της φωτογραφίας.

Εναλλακτικά, ν δεν μπορούμε να το κάνουμε με την παραπάνω διαδικασία, τότε κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά τοποθετούμε το μπολάκι πάνω στο τηγάνι και από πάνω το πιάτο (θα πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού και τουμπάρουμε προσεκτικά για να μην καούμε!  Μετά αφαιρούμε προσεκτικά το τηγάνι και -όπως και στην πρώτη περίπτωση- τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα γυάλινο μπολάκι για να δώσουμε σχήμα.

Σε 1-2 λεπτά αφαιρούμε το πάνω μπολάκι και η φωλιά είναι έτοιμη. Μπορούμε να την αναποδογυρίσουμε και θα δούμε ότι θα στέκεται μόνη της!

Advertisements

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα αλλά με διαφορετικό καθαρό και στεγνό μπολάκι και πιάτο κάθε φορά. Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια το ίδιο μπολάκι!

Οι φωλιές παρμεζάνας είναι έτοιμες! Μπορούμε να τις σερβίρουμε με κάποια σαλάτα μέσα όπως στη συνταγή για φωλιά παρμεζάνας με σπανάκι και σως με μέλι και βαλσάμικο

Συμβουλή

Μπορείτε να παίξετε με την ποσότητα του σιμιγδαλιού. Όσο περισσότερο σιμιγδάλι βάλετε στη συνταγή, τόσο πιο “τριμμένη” υφή και λευκότερο χρώμα θα έχει η φωλιά. Προσοχή όμως: μην το παρακάνετε, γιατί τότε οι φωλιές δεν θα μπορούν να κρατήσουν το σχήμα τους ή θα σπάνε πάρα πολύ εύκολα. Αντίθετα όσο λιγότερο σιμιγδάλι, τόσο πιο κίτρινη, «τυρένια» και «λαμπερή» θα είναι η φωλιά στο τέλος!

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα