Μην χασετε

Φυσικό leave in conditioner: 6 συνταγές για να το φτιάξετε στο σπίτι

Πέρα από το κλασσικό conditioner που χρησιμοποιούμε όταν λουζόμαστε, υπάρχουν και τα leave in condiotioner. Πρόκειται για τα καλλυντικά προϊόντα που λειτουργούν ως μαλακτικά, αλλά και ως προστατευτικά από την θερμότητα και εφαρμόζονται σε νωπά μαλλιά χωρίς να χρειάζονται ξέβγαλμα.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών και στα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό leave in conditioner με ευεργετικές ιδιότητες που θα κάνει τα μαλλιά σας υγιή, απαλά, λαμπερά και ζωντανά.

Παράλληλα μπορείτε να επιλέξετε μια συνταγή για leave in condiotioner που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, την τριχόπτωση και πολλά ακόμη προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας.

Δείτε 6 διαφορετικές συνταγές για φυσικό leave in conditioner και επιλέξτε την ιδανική για εσάς!

Advertisements

Φυσικό leave in conditioner με έλαιο καρύδας, μέντα και jojoba:

Το συγκεκριμένο μείγμα αποτελεί ένα καλλυντικό προϊόν που θα δώσει ανάσα δροσιάς στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε το καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Θα χρειαστείτε:

– Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας (ή οποιουδήποτε ελαίου της αρεσκείας σας)
– 120 ml νερό
– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο jojoba
– 1 μπουκαλάκι με spray

Τρόπος παρασκευής:

Advertisements

Πάρτε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι και βάλτε μέσα σε αυτό το νερό, το έλαιο καρύδας, το έλαιο jojoba, το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και ανακινήστε το πολύ καλά. Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν και το μείγμα σας γίνει ομοιόμορφο, το φυσικό leave in condiotioner είναι έτοιμο.

Leave in conditioner με έλαιο καρύδας, μέλι και αβοκάντο:

Το μείγμα αυτό είναι ιδανικό για εύθραυστα και πολύ ξηρά μαλλιά. Τα υλικά του είναι ικανά να προστατεύσουν τα μαλλιά σας από την θραύση και προσθέτουν λάμψη στην τρίχα. Τα αμινοξέα του αβοκάντο καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι πρωτεΐνες δουλεύουν για να ανοικοδομήσουν τον θύλακα της τρίχας.

Θα χρειαστείτε:

– 28 γραμμάρια έλαιο καρύδας
– 56 γραμμάρια τζελ αλόης
– 1 κουταλιά της σούπας έλαιο αβοκάντο
– 1/3 φλιτζανιού νερό
– 1 μπουκαλάκι με spray

Τρόπος παρασκευής:

Advertisements

Καταρχήν αναμείξτε σε ένα μπολ το έλαιο καρύδας και το έλαιο αβοκάντο. Στη συνέχεια βάλτε σε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι το τζελ αλόης και το νερό και έπειτα προσθέστε και το μείγμα της καρύδας με το αβοκάντο.

Πριν από κάθε χρήση, θα πρέπει να ζεστάνετε λίγο το μείγμα, επειδή περιέχει το έλαιο καρύδας που σε θερμοκρασία δωματίου είναι στερεό. Μετά ανακινήστε το μπουκαλάκι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και χρησιμοποιήστε το.

Leave in conditioner από λεβάντα για μεταξένια μαλλιά:

Πρόκειται για ένα φυσικό leave in conditioner που κλειδώνει την υγρασία μέσα στην τρίχα και διατηρεί το χτένισμα σας. Είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε υπέροχα χτενίσματα χωρίς θερμότητα κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως μπούκλες, πλεξούδες κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έλαιο λεβάντας ενισχύει τον όγκο, το πάχος και την ανάπτυξη της τρίχας, όπως επίσης έχει θεραπευτικές ιδιότητες που αποβάλλουν το στρες και καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής.

Θα χρειαστείτε:

– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο jojoba
– 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ
– 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
– 1 μπουκαλάκι με spray

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά λιώστε το βούτυρο καριτέ και αναμείξτε το με το γάλα καρύδας. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε τα έλαια. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και εφαρμόστε το ελεύθερα. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι να ζεστάνετε πριν από κάθε χρήση ελαφρώς το μείγμα για να λιώσει το βούτυρο.

Balm με μέλι και βούτυρο καριτέ:

Το συγκεκριμένο φυσικό leave in conditioner είναι πολύ ευεργετικό. Τόσο το βούτυρο καριτέ, όσο και το έλαιο καρύδας ενυδατώνουν σε βάθος και αποκαθιστούν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας. Από την άλλη μεριά το αιθέριο έλαιο λεβάντας μειώνει το στρες όταν κάνετε μασάζ με αυτό στο τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας. Τέλος, το μέλι είναι ένα φυσικό μαλακτικό που θα χαρίσει στα μαλλιά σας απαλότητα και θα αποκαταστήσει τα φθαρμένα σημεία των τριχών.

Θα χρειαστείτε:

– Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 28 γραμμάρια έλαιο καρύδας
– 28 γραμμάρια βούτυρο καριτέ

Τρόπος παρασκευής:

Ανακατέψτε καλά το βούτυρο καριτέ και το έλαιο καρύδας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μέλι και το αιθέριο έλαιο λεβάντας και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι η σύσταση του να πάρει την επιθυμητή μορφή.

Βαθιά ενυδάτωση με έλαιο jojoba:

Το έλαιο jojoba προσφέρει στα μαλλιά φυσική λάμψη, τα δυναμώνει, τα κάνει απαλά και εύκολα να τα διαχειριστείτε. Ο λόγος που έχει την συγκεκριμένη ιδιότητα είναι διότι μιμείται τα φυσικά έλαια της τρίχας. Επίσης, αποτρέπει τον σχηματισμό πιτυρίδας και ξεφλουδίσματος. Από την άλλη μεριά, ο χυμός της αλόης ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας, μειώνει την τριχόπτωση και διατηρεί την ισορροπία του φυσικού pH της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το φυσικό leave in conditoner έχει πολύ ελαφριά σύνθεση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για λεπτά ή σπαστά μαλλιά.

Θα χρειαστείτε:

– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο jojoba
– 1,5 φλιτζάνι χυμό αλόης
– 2 φλιτζάνια νερό καρύδας
– 1 μπουκαλάκι με spray

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και ανακινήστε πριν από κάθε χρήση.

Αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας με Ylang-Ylang:

Το φυσικό leave in conditioner με Ylang-Ylang δρα κατά του σπασίματος της τρίχας, κάνει τα μαλλιά απαλά και αποτρέπει το φριζάρισμα. Επίσης, ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας και προλαμβάνει την τριχόπτωση.

Πιο συγκεκριμένα το αιθέριο έλαιο Ylang-Ylang έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας, ενώ το μέλι απαλύνει την ψαλίδα, κάνει υγιείς της ρίζες και διορθώνει τα φθαρμένα σημεία της τρίχας.

Θα χρειαστείτε:

– 6 σταγόνες από τα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (δοκιμάστε δεντρολίβανο, θυμάρι ή έλαιο τεϊόδενδρου)
– 2 κουταλιές της σούπας νερό καρύδας
– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό αλόης
– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο ylang-ylang
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 112 γραμμάρια νερό

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά αναμείξτε σε ένα μικρό φλιτζάνι το χυμό της αλόης και το νερό της καρύδας. Προσθέστε το νερό και το μέλι και ανακατέψτε εκ νέου. Έπειτα ρίξτε και τα έλαια και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το νερό. Πριν από κάθε χρήση ζεστάνετε λίγο το μείγμα για να λιώσει το έλαιο καρύδας και ανακινείστε το μείγμα. Στη συνέχεια, ρίξτε μια γενναιόδωρη δόση.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα