Μην χασετε

Φτιάξτε την πιο εύκολη σπιτική πανακότα – Ένα πεντανόστιμο γλυκό με άρωμα Ιταλίας

Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που όμως σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Θες λόγω έλλειψης χρόνου, θες επειδή πιστεύουμε ότι είναι μπελαλίδικο. Να όμως που με αυτή τη συνταγή όχι μόνο θα ξεχάσετε όσα ξέρατε για την πανακότα αλλά και θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε!

Advertisements

Υλικά

  • 60 γρ. νερό
  • 7 γρ. ζελατίνες
  • 450 γρ. γιαούρτι
  • 240 γρ. γάλα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρη
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ρίξτε το νερό σε ένα μπολ και προσθέστε τις ζελατίνες. Αφήστε τις να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα το γιαούρτι, το μισό γάλα και την μισή κρέμα.

Βάλτε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε τη ζάχαρη.

Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει.

Έπειτα αποσύρετέ το από τη φωτιά και προσθέστε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίξετε καλά.

Ρίξτε το μίγμα της κατσαρόλας με εκείνο του μπολ, προσθέστε το λεμόνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως.

Αδειάστε το σε μια μεγάλη φόρμα ή σε ποτηράκια.

Αφήστε την πανακότα στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, μέχρι να πάρει τη γνωστή σε όλους μας μορφή ζελέ.

Advertisements

Σερβίρετε σκέτη ή με σιρόπι της αρεσκείας σας και φρέσκα φρούτα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα