Μην χασετε

Φοιτητική ζωή: Πώς θα κάνεις εύκολα νέους φίλους στη σχολή

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μια από τις πιο αγχωτικές καταστάσεις, που όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές αντιμετωπίζουν, σχετίζεται με τις νέες γνωριμίες που θα κάνουν και τις καινούριες φιλίες που ελπίζουν να δημιουργήσουν.

Advertisements

Η διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων. Στην περίπτωση, λοιπόν, που μετακόμισες πρόσφατα σε μια νέα πόλη, σίγουρα αξίζει να εστιάσεις την προσοχή σου στα παρακάτω tips. Θα σε βοηθήσουν να κάνεις εύκολα φίλους στη σχολή, ακόμη και αν είσαι ένα απίστευτα ντροπαλό άτομο.

Βρες ένα νέο χόμπι: Αν θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικό άτομο, τότε σίγουρα αξίζει να πεις «ναι» σε ένα νέο χόμπι. Βρες κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει και γίνε μέρος μιας ομάδας. Σε ενδιαφέρει η φωτογραφία; Ο κινηματογράφος; Ο χορός; Η ζωγραφική; Σίγουρα θα βρεις εργαστήρια ή φοιτητικές ομάδες που θα σε καλύψουν. Εκεί, θα γνωρίσεις και άλλους φοιτητές και η αγάπη σας για το νέο αυτό χόμπι, θα σας φέρει γρήγορα κοντά.

Φρόντισε να βγάζεις πάντα προς τα έξω ένα ευγενικό πρόσωπο: Λένε πως η ευγένεια αξίζει πολλά και δεν κοστίζει τίποτα και η αλήθεια είναι πως αν χαμογελάς αρκετά, αν δείχνεις πάντα στους άλλους ένα ευγενικό πρόσωπο και αν διατηρείς τους καλούς σου τρόπους -ανεξαρτήτως περιστάσεων- θα μπορέσεις πιθανότατα να δημιουργήσεις πιο εύκολα νέες φιλίες. Οι άλλοι θα αισθάνονται άνετα μαζί σου, θα μπορούν να σε προσεγγίσουν πιο εύκολα και θα θεωρήσουν πως είσαι ένα άτομο που αξίζει να βάλουν στη ζωή τους.

Πες «ναι» στον εθελοντισμό: Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο από το να βοηθάς τους γύρω σου και να προσπαθείς να προσφέρεις στην κοινωνία σου; Λέγοντας «ναι» στον εθελοντισμό θα νιώσεις ότι κάνεις κάτι που πραγματικά αξίζει και παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο και να ενισχύσεις το προφίλ σου με ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό.

Φρόντισε να είσαι ενεργό μέλος της φοιτητικής κοινότητας: Θέλεις να αποκτήσεις φίλους σε σύντομο χρονικό διάστημα στη νέα σου πόλη; Τότε προσπάθησε να λαμβάνεις μέρος σε πολλά από τα δρώμενα που οργανώνει η σχολή σου. Μπορεί τώρα να αισθάνεσαι πως πρόκειται για… χάσιμο χρόνου, όμως, τα πρώτα αποτελέσματα -και οι πρώτοι νέοι φίλοι- δεν θα αργήσουν να φανούν!

Δώσε στους άλλους χώρο και χρόνο: Τελευταία αλλά βασική συμβουλή που σίγουρα θα αποδειχθεί χρήσιμη στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις νέες φιλίες. Μην πιέζεις τους άλλους και κυρίως, μην προσκολλάσαι σε αυτούς από το ξεκίνημα της γνωριμίας σας. Μην αισθανθείς άσχημα αν κάποιος απορρίψει μια πρότασή σου. Ο φόβος της απόρριψης είναι μεγάλος και πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται αν δεν βρουν εγκαίρως την ανταπόκριση που οι ίδιοι απαιτούν και αναζητούν από τους άλλους. Μην αφήσεις τις αρνητικές σκέψεις να σε αποθαρρύνουν!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα