Μην χασετε

Φιλαριστό καρέ: 4 εντυπωσιακές ιδέες για να υιοθετήσεις το κορυφαίο κούρεμα της φετινής σεζόν

Τα καρέ μαλλιά έχουν αγαπηθεί όσο κανένα άλλο στυλ στα μαλλιά τις τελευταίες σεζόν, και όχι άδικα. Αποτελούν ένα κομψό και εντυπωσιακό κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα. Αν μάλιστα επιλέξετε ένα φιλαριστό καρέ, τότε το αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο μοντέρνο και στυλάτο, καθώς πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα του 2021.

Δεν έχει σημασία αν προτιμάτε το κοντό ή μακρύ καρέ, ούτε αν έχετε ίσια ή σγουρά σπαστά μαλλιά. Το συγκεκριμένο κούρεμα, γνωστό και ως shaggy bob ή lob, είναι εξίσου όμορφο σε κάθε του εκδοχή.

Κι επειδή τα φιλαριστά μαλλιά είναι μεγάλη τάση αυτή τη χρονιά, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που θα σας δώσουν έμπνευση για ανανέωση.

 

Advertisements

Φιλαριστό καρέ σε κοντό μήκος για ξεχωριστό στυλ και άνεση

Μια νεανική και chic πρόταση για να απογειώσετε ένα κοντό καρέ κούρεμα είναι να του προσθέσετε φιλάρισμα. Αυτό αμέσως θα το μεταμορφώσει, χαρίζοντας του όχι μόνο όμορφη κίνηση, αλλά και όγκο.

Μπορείτε να κάνετε ένα φιλαριστό μαλλί με έντονες διακυμάνσεις ή κάποιο που να έχει πιο ήπιο αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να περιορίσετε το φιλάρισμα στις άκρες των μαλλιών σας ή να το τολμήσετε σε όλο του το μήκος. Η τελική απόφαση έχει να κάνει με το γούστο, αλλά και με το είδος της τρίχας που έχει κάθε γυναίκα.

Αν για παράδειγμα έχετε λεπτή τρίχα, συνιστάται να μην κάνετε έντονο φιλάρισμα, ακόμη κι αν θέλετε να δώσετε όγκο στο χτένισμα σας. Κάτι τέτοιο θα αραίωνε πολύ την κουπ και θα φαινόταν πως έχετε λίγα μαλλιά. Προτιμήστε λοιπόν να κρατήσετε την αραίωση στις άκρες και αποφύγετε την στις ρίζες των μαλλιών.

Από την άλλη μεριά, αν οι τρίχες είναι χοντρές, έχουν μεγάλη πυκνότητα ή τα μαλλιά σας είναι σγουρά, μπορείτε να κάνετε πιο έντονο φιλάρισμα, ξεκινώντας ακόμη κι από τις ρίζες.

Advertisements

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να συνδυάσετε το φιλαριστό καρέ με αφέλειες ή φράντζα για να το κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιακό.

 

Εντυπωσιακό μακρύ καρέ με φιλάρισμα

Αν προτιμάτε τα lob που δεν είναι τόσο κοντά, ένα φιλάρισμα μπορεί και πάλι να δώσει στα μαλλιά σας μια νεανική και κομψή όψη. Πρόκειται για καρέ κουρέματα μεσαίου μήκους που φτάνουν μέχρι τον ώμο ή λίγο παρακάτω από αυτόν.

Οι επιλογές και εδώ είναι αρκετές, καθώς και πάλι μπορείτε να παίξετε με την ένταση που θα δώσετε στο φιλάρισμα, αλλά και την προσθήκη φράντζας ή αφελειών.

Advertisements

Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας έχει έντονες γωνίες, όπως είναι για παράδειγμα το τετράγωνο ή το σχήμα καρδιάς, ένα φιλαριστό μακρύ καρέ κούρεμα αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή. Θα απαλύνει τις γωνίες του και θα σας χαρίσει μια ανανεωμένη και μοντέρνα κουπ με πλούσιο όγκο και υπέροχη κίνηση.

Από εκεί και πέρα, τα φιλαριστά lob γενικότερα έχουν την ικανότητα να κάνουν το κούρεμα πιο στυλάτο, προσθέτοντας στα μαλλιά περισσότερη χάρη και ανάλαφρη όψη. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε το ιδανικό φιλάρισμα για τον τύπο των μαλλιών σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ταιριάζει περισσότερο το έντονο, ενώ σε άλλες το πιο ήπιο αποτέλεσμα.

 

Τα φιλαριστά καρέ κουρέματα συνδυάζονται υπέροχα με αφέλειες ή φράντζα

Όπως σε κάθε κούρεμα, έτσι και στο φιλαριστό οι αφέλειες και η φράντζα προσθέτουν στυλ και απογειώνουν το look. Αν λοιπόν ψάχνετε για μια όχι και τόσο τολμηρή ανανέωση στο φιλαριστό καρέ σας, η πρόταση αυτή είναι ιδανική!

Ανακαλύψτε λοιπόν την καλύτερη φράντζα ή τις ιδανικές αφέλειες ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας και δώστε στα μαλλιά σας την λεπτομέρεια αυτή που θα τα κάνει να δείχνουν εντυπωσιακά.

 

Φιλάρισμα και σε σγουρά ή σπαστά μαλλιά για εκπληκτικό στυλ

Τα φιλαριστά σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι μια πολύ καλή πρόταση, αφού έχουν την ικανότητα να διατηρούν τις μπούκλες όμορφες και καλοσχηματισμένες. Ο λόγος είναι πως αφαιρώντας το πρόσθετο βάρος με λίγο ή περισσότερο αραίωμα, χαρίζετε όχι μόνο πλούσιο όγκο στα κυματιστά ή κατσαρά μαλλιά σας, αλλά βοηθάτε τις μπούκλες να σταθούν καλύτερα και να μην πέσουν προς τα κάτω.

Με ένα απλό φιλάρισμα λοιπόν μπορείτε να μεταμορφώσετε τα σγουρά μαλλιά σας σε ένα πιο ανάλαφρο και αέρινο χτένισμα, με πλούσια κίνηση και εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα