Μην χασετε

Φθινόπωρο και οργάνωση ντουλάπας: 7 tips για να το κάνεις τέλεια

Φθινόπωρο και άνοιξη είναι δύο μεταβατικές περίοδοι για εσένα αλλά και την γκαρνταρόμπα σου. Oι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν και βρισκόμαστε προ των πυλών της χειμερινής περιόδου, κάτι που απαιτεί την οργάνωση της ντουλάπας σου, το σταδιακό μάζεμα των καλοκαιρινών και το κατέβασμα των χειμωνιάτικων ρούχων σου. Αρχικά, απόφυγε να κατεβάσεις τα χειμερινά σου ρούχα, ενώ ακόμα έχεις στην ντουλάπα σου τα καλοκαιρινά γιατί η κατάσταση θα εξελιχθεί κάπως έτσι.

Advertisements

Ας απαριθμήσουμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να ξεμπερδέψεις εύκολα από τη μεταβατική αυτή φάση της ντουλάπας, του δωματίου, του σπιτιού, της ζωής σου.

Φθινόπωρο και οργάνωση ντουλάπας: 7 tips για να το κάνεις τέλεια

Απόφυγε να κρεμάσεις ρούχα που πέφτουν εύκολα. Ταξινόμησέ τα στις ντουλάπες με έναν τρόπο που θα βολεύει εσένα. Μπορείς να τα τακτοποιήσεις ανά χρώμα (βολικό για να βρίσκεις άμεσα εκείνο το λευκό μπλουζάκι που έψαχνες), ανά είδος ή ανά συχνότητα χρήσης και να διαχωρίσεις τα επίσημα από τα καθημερινά.

Φρόντισε να ανεβάσεις στο πατάρι σου ξεχωριστά τα αμιγώς καλοκαιρινά ρούχα (αφού τα ξεχωρίσεις πρώτα), όπως μικρά τοπ και σορτσάκια, από τα υπόλοιπα. Αποθήκευσέ τα στο πίσω μέρος, αφού θα είναι και τα τελευταία που θα κατεβάσεις ξανά την επόμενη σεζόν.

Αν υπάρχουν ρούχα που τα έχεις χρόνια και δεν τα φοράς, οι πιθανότητες να τα φορέσεις ξανά είναι ελάχιστες. Αν το μόνο που σου προσφέρουν είναι να σου πιάνουν πολύτιμο χώρο προτίμησε να τα δωρίσεις ή ακόμα και να τα πουλήσεις.

Μην προτιμάς να ανεβάζεις τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι στο πατάρι σου άπλυτα. Οι λεκέδες και οι βρομιές είναι δύσκολο να φύγουν ύστερα από μήνες. Πλύνε και σιδέρωσε τα ρούχα σου, ενώ απόθηκευσέ τα με τάξη για να σου πιάσουν λιγότερο χώρο.

Κόλλησε έξω από κάθε κουτί αποθήκευσης τι ακριβώς περιέχει έτσι ώστε να μπορείς να βρεις εύκολα ό,τι χρειάζεται, όποτε το χρειάζεσαι.

Αφού τα βγάλεις για να τα τακτοποιήσεις διάλεξε ποια θέλεις να ξεφορτωθείς. Σίγουρα, θα υπάρχουν ρούχα ταλαιπωρημένα ή περασμένης μόδας που πλέον δε φοράς. Και φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σου.

Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με τα παπούτσια σου. Καθάρισε τα καλοκαιρινά και αποθήκευσέ τα σε κουτιά με ετικέτες ή διαφορετικά χρώματα για να τα ξεχωρίζεις.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα