Μην χασετε

Φαίη Μαυραγάνη: «Δεν νoμίζω ότι υπάρχoυν άνθρωπoι πoυ κάπoια στιγμή της καριέρας τους δεν έχoυν δεχθεί σeξoυαλική παρενόχληση από κάποιον ανώτερο τους»

Tο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» που κυριαρχεί στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διαδρομή της, οι τέσσερις φορές που βίωσε σeξoυαλική παρενόχληση στη δουλειά, αλλά και η ευτυχισμένη και γεμάτη αγάπη κοινή πορεία ζωής της με τον Νίκο Μάνεση. Η Φαίη Μαυραγάνη μιλά από καρδιάς στον Γιάννη Βίτσα.

Advertisements

Το «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην όγδοη χρονιά του στον τηλεοπτικό αέρα έχει αγαπηθεί πραγματικά από το κοινό και κυριαρχεί άνετα στα νούμερα τηλεθέασης. Τα συναισθήματά σου;

Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση. Δικαιώνονται οι κόποι μας και η καθημερινή προσπάθεια αρκετών χρόνων. Κάθε εκπομπή είναι μια καινούργια μάχη. Δίνουμε τον αγώνα μας κάθε εβδομάδα. Ό,τι και αν κατακτάς, είτε σε επίπεδο χρονιάς είτε σε επίπεδο μήνα, υπάρχει ως προίκα. Μηδενίζεται παράλληλα όμως στην επόμενη εκπομπή. Εκεί φορτώνεις ξανά καύσιμα και ξεκινάς για το ταξίδι.

 

Η αλήθεια είναι πως επιβίωσες μέσα από τεράστιες δυσκολίες στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου αν σκεφτούμε ότι ξεκίνησες το πρόγραμμα με μόλις δύο δημοσιογράφους.

Μέσα στην οικονομική κρίση και στα μνημόνια, αναγκαστήκαμε όλοι να αλλάξουμε τα δεδομένα μας και να στήσουμε καινούργια πράγματα με τα περιορισμένα μέσα εκείνης της περιόδου. Δουλεύαμε ακατάπαυστα, παρά τις πολύ δύσκολες –σχεδόν σπαρτιάτικες– συνθήκες. Κατακτήσαμε τους στόχους μας με πολλή δουλειά.

Ποια είναι η πιο δύσκολη τηλεοπτικά στιγμή σου και ποια αντιστοίχως η πιο όμορφη;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία. Πολλά πράγματα δεν τα θυμάμαι πια. Περνώντας τα χρόνια, ξεχνώ. Σίγουρα υπάρχει μέσα μου η αίσθηση της πολύ μεγάλης δυσκολίας όταν ξεκίνησα στη δημοσιογραφία. Ο χώρος, οι άνθρωποι δοκιμάζουν κάθε νέο παιδί για να δουν τις αντοχές του. Νομίζω ότι έτσι γίνεται και σήμερα. Στα πρώτα μου βήματα δυσκολεύτηκα, πιέστηκα και ζορίστηκα πολύ. Αισθάνθηκα πολλές φορές ότι αδικούμαι. Ενώ έκανα πράγματα και προχωρούσα, ένιωθα ότι αντί να βαδίζω μπροστά για το επόμενο στάδιο πήγαινα πίσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι επαγγελματικά θα έλεγα ότι ήταν τα πρώτα χρόνια μου ως ελεύθερη ρεπόρτερ.

 

Advertisements

Είναι σοκαριστικό ότι έχεις βιώσει τέσσερις φορές σeξoυαλική παρενόχληση.   

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι –όχι μόνο γυναίκες, αλλά και άντρες ενδεχομένως– που κάποια στιγμή της καριέρας τους δεν έχουν νιώσει μιας τέτοιας μορφής πίεση από κάποιον ανώτερό τους στη δουλειά. Οπότε αυτή η κουβέντα νομίζω ότι πλέον δεν έχει και νόημα, με την έννοια ότι, λίγο ως πολύ, ο περισσότερος κόσμος στην επαγγελματική του ζωή το έχει αντιμετωπίσει.

Είχες όμως το σθένος και την προσωπικότητα να αντιταχθείς σε όλο αυτό με αξιοπρέπεια και να πας παρακάτω χωρίς να δώσεις περαιτέρω σημασία.

Ο καθένας χαράζει ένα στόχο και πορεύεται –όχι εύκολα πολλές φορές– βάσει του χαρακτήρα του και των αξιών του. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που συναντά κανείς, νομίζω ότι κάποια στιγμή με σκληρή δουλειά και τύχη ανταμείβεται.

 

 

Σε κάθε συνέντευξή σου διακρίνω την αγάπη και το θαυμασμό με τον οποίο μιλάς για τον Νίκο Μάνεση. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο για ένα ζευγάρι από το να εκφράζει ακόμα και δημόσια τα συναισθήματά του.

Advertisements

Η βασική τύχη δύο ανθρώπων είναι να πορεύονται όμορφα μαζί. Να βρει ο ένας τον ταίρι του στο πρόσωπο του άλλου. Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις απαιτούν προσπάθεια. Θέλει αγώνα και από τις δύο πλευρές για να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή. Τίποτα δεν χαρίζεται και δεν αφήνεται στην τύχη. Έπειτα από δεκαεννιά χρόνια κοινής ζωής έχω όλους τους λόγους της γης να ευχαριστώ τον Νίκο που υπάρχει στη ζωή μου. Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη που μου έφερε ο Θεός αυτό το δώρο.

Μια από τις ιδιαιτερότητες της κοινής τηλεοπτικής σας πορείας με τον Νίκο Μάνεση στα τρία έτη του «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 είναι πως στις αρχές κανείς δεν γνώριζε ότι ήσασταν ζευγάρι.

Ναι. Τους πρώτους μήνες δεν το ήξερε κανείς. Νομίζω πως το πρώτο διάστημα μιας σχέσης κανείς δεν το φωνάζει. Όταν μας πρότειναν την εκπομπή, είχαμε κλείσει ήδη ένα χρόνο μαζί και ήμουν έγκυος στην κόρη μας Λυδία. Ήταν μια όμορφη περίοδος. Δίπλα στον Νίκο έμαθα πράγματα. Ήταν σχολείο! Εγώ ήμουν άνθρωπος των ειδήσεων, πιο κουμπωμένη και περιχαρακωμένη.

Θα ήθελες, αν το φέρουν οι συγκυρίες, να συνεργαστείτε ξανά;

Βεβαίως. Γιατί όχι!

 

Φαντάζομαι ότι σας το έχουν προτείνει αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Είναι αλήθεια αυτό. Μας το έχουν προτείνει. Κάποιες φορές είχα εγώ συμβόλαιο σε ισχύ, άλλες πάλι ο Νίκος και δεν προχώρησε. Θα δούμε. Μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Στέλλα Γκαντώνα και Ντίνος Σιωμόπουλος.

Εξαιρετικά παιδιά και τα δύο.

 

Νίκος Ρογκάκος και Παναγιώτης Στάθης.

Ο Νικόλας είναι εκλεκτός συνάδελφος. Μοιραζόμασταν για χρόνια το ίδιο γραφείο. Κάναμε πολλές πλάκες και αστεία. Ο Παναγιώτης Στάθης είναι επίσης καταπληκτικός. Τον έχω σε πολύ μεγάλη υπόληψη επαγγελματικά από το δικαστικό ρεπορτάζ, παρότι δεν έχουμε γνωριστεί προσωπικά.

Γιάννης Σκάλκος και Κώστας Λασκαράτος.

Εξαίρετοι συνάδελφοι. Η προσπάθειά τους είναι αξιέπαινη.

Γιώργος Αφτιάς.

Καλός και παλιός συνάδελφος. Να έχουμε μάτια να τον ακούμε.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα