Μην χασετε

Υρώ Λούπη: «Κοντεύω 50 χρονών – Λέω την ηλικία μου, τα έχω ζήσει, δικά μου είναι»

Στο Λοιπόν και την Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη η Υρώ Λούπη. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο γεγονός που την έκανε να αναθεωρήσει με τον εαυτό της και να αποβάλει τον εγωισμό ενώ μίλησε και για το πως αντιμετωπίζει η ίδια τις ανθρώπινες σχέσεις.

Advertisements

Υπήρξες εγωίστρια;

Μικρή, υπήρξα εγωίστρια κι έχω παλέψει πάρα πολύ τον εαυτό μου, οπότε σε όλες μου τις σχέσεις προσπαθώ να είμαι διαλλακτική, αυτό το έχω κατακτήσει με κόπο και μου έχει βγει σε καλό, γιατί έκανα καλύτερες, πιο ουσιαστικές σχέσεις από ένα σημείο κι έπειτα. Δεν τυφλωνόμουν από το προσωπικό μου εγώ, άφηνα χώρο και στους άλλους να μου μιλήσουν, κι αν με πείσουν, να δεχτώ τις απόψεις τους αλλά και τα λάθη μου.

Άρα, έχεις επιστρέψει σε ανθρώπους, βάζοντας τον εαυτό σου σε δεύτερη θέση;

Έχω ξανακοιτάξει πολλές σχέσεις μου, με μια άλλη βάση και πρίσμα. Εκτός από 1-2 περιπτώσεις παλιά, που υπήρξε σύγκρουση κι ήμουν κάθετη, υπήρξε και απόσταση. Δεν έχει υπάρξει σημαντική σχέση, ώστε να χρειαστεί να επανέλθω, γιατί θεώρησα ότι δεν ήμουν σωστή ή τυφλώθηκα από τον εγωισμό μου. Όποτε χρειάστηκε έχω ζητήσει συγγνώμη, κι έχω διεκδικήσει χαμένο έδαφος.

Σου έχουν φερθεί αντίστοιχα;

Ναι, βέβαια, συμπαντικά οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν, ό,τι δίνεις αυτό παίρνεις.

Με ποια αφορμή ενεργοποιήθηκε το μέσα σου, ώστε να καταφέρεις ν’ αφήσεις στην άκρη τον εγωισμό σου;

Μετά τον θάνατο του πατέρα μου απομονώθηκα, γιατί έπρεπε ν’ αντιμετωπίσω πολύ δύσκολες καταστάσεις, έτσι δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου. Από μικρή είμαι συντονισμένη στο να εξελίσσομαι, βλέποντας ότι κάποιες σχέσεις δυσλειτουργούσαν, είπα ότι μάλλον εγώ πρέπει ν’ αλλάξω, να δω διαφορετικά τα πράγματα. Με βοήθησε η απομόνωση, το γεγονός ότι έμεινα για αρκετό καιρό μόνη επειδή το ήθελα, προσπάθησα να δουλέψω με τον εαυτό μου, να σταματήσω να δυσλειτουργώ απέναντι σε κάποιες περιπτώσεις.

Advertisements

Τα έχεις βρει με τον εαυτό σου…

Έχω βρει πράγματα, κοντεύω 50 χρονών, τον Μάρτη θα γίνω… Λέω την ηλικία μου, τα έχω ζήσει, δικά μου είναι…

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα