Μην χασετε

Υπνοδωμάτιο: Κάντε το κρεβάτι σας το πιο ελκυστικό μέρος στον κόσμο

Όταν ένα δωμάτιο είναι διακοσμημένο με ωραίο τρόπο που ταιριάζει στο στιλ και τη φιλοσοφία σας, τότε το πιο πιθανόν είναι να μην θέλετε να ξεκολλάτε από αυτό.

Advertisements

Υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που θα σας συναρπάσει και θα ανυπομονείτε κάθε μέρα να επιστρέψετε σε αυτό. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις πιο υπέροχες ιδέες διακόσμησης για το υπνοδωμάτιό σας!

Γήινοι τόνοι Ένα υπνοδωμάτιο με απαλούς γήινους τόνους φαίνεται πιο ζεστό και φιλόξενο. Το κρεβάτι έχει άνετο στρώμα κι από κάτω μαλακή επιφάνεια ώστε να φαίνεται ακόμα πιο χουχουλιάρικο, ενώ κάτω από το κρεβάτι έχει τοποθετηθεί ένα ζεστό χαλί. Το επίκεντρο του δωματίου είναι το κρεβάτι καθώς σε κάθε υπνοδωμάτιο αυτό πρέπει να είναι το πιο προσεγμένο έπιπλο. Στο δωμάτιο έχει τοποθετηθεί απαλός φωτισμός, ενώ σε μια κάπως απομονωμένη γωνιά του δωματίου έχει τοποθετηθεί το γραφείο με έξτρα φωτιστικό για να μπορείτε αν θέλετε να δουλέψετε άνετα.

Οι γήινοι τόνοι και το χουχουλιάρικο κρεβάτι κάνουν αυτό το υπνοδωμάτιο πολύ φιλόξενο.

Διακριτικά χρώματα Ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει απαλές αποχρώσεις για να είναι ξεκούραστο στο μάτι. Ταυτόχρονα καλό είναι να έχει μερικά αντικείμενα και διακοσμητικά σε πιο έντονα χρώματα για να φαίνεται πιο ζωντανό. Μια κουβερτούλα σε κοραλί χρώμα, ένας καναπές σε παρόμοια απόχρωση και μια επιφάνεια βαμμένη σε έντονο χρώμα αρκούν για να δώσουν στο δωμάτιό σας όση ένταση χρειάζεται. Επίσης καλό είναι να έχετε τη δυνατότητα να βάζετε απαλό φωτισμό ή πιο έντονο όποτε το επιθυμείτε.

Χρησιμοποιήστε απαλά χρώματα για το δωμάτιό σας και ενισχύστε με μερικά πολύχρωμα διακοσμητικά.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά Δώστε μεγάλη βάση στις διακοσμητικές λεπτομέρειες που θα «τοποθετηθούν» δίπλα και γύρω από το κρεβάτι σας. Γήινες αποχρώσεις, ζεστά χρώματα, φρέσκα λουλούδια και ρομαντικός φωτισμός είναι μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διακόσμηση των κομοδίνων σας.

Οι λεπτομέρειες που θα κάνουν όλη τη διαφορά.

Έμπνευση Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις λένε και αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στο δωμάτιό σας. Ψάξτε, ανακαλύψτε και τοποθετήστε πάνω από το κρεβάτι σας μια εικόνα που σας ενθουσιάζει και σας εμπνέει. Βρείτε λοιπόν μια εικόνα που σας βοηθάει να οραματίζεστε πράγματα που θέλετε να αποκτήσετε και βάλτε την κάπου ώστε να τη βλέπετε με το που μπαίνετε στο δωμάτιο. Επίσης μπορείτε να τη βάλετε απέναντι από το κρεβάτι σας για να την κοιτάτε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε και το πρωί όταν ξυπνάτε.

Οραματιστείτε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας βάζοντας όμορφα πόστερς που σας εμπνέουν.

Ξεφύγετε από το safe mode Μην μένετε πιστοί στα ίδια και στα ίδια διακοσμητικά πρότυπα. Ανακατέψτε τρεντς μεταξύ τους, συνδυάστε παλιά έπιπλα με καινούρια και δημιουργήστε ένα δωμάτιο που λειτουργεί μοναδικά (και θεραπευτικά) για εσάς και το κουρασμένο σας κορμί.

«Μπλέξτε» στη διακόσμησή σας έπιπλα από διαφορετικές εποχές.

Χωρίς κουρτίνες Αν δεν έχετε τον φόβο να σας χαζεύει ο γείτονας όταν κοιμάστε, τότε αποφύγετε να βάλετε κουρτίνες στα παράθυρά σας. Τις ζεστές μέρες του μήνα θα ξυπνάτε από τις φωτεινές και ζεστές ακτίνες του ήλιου, ενώ τις βροχερές μέρες θα απολαμβάνετε ένα ποτήρι ζεστό κακάο κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε στρωμένο πάντα το κρεβάτι σας όταν επιστρέφετε σπίτι και μάλιστα με ζεστά και ελκυστικά σκεπάσματα. Τα πολλά μαξιλάρια είναι επίσης μια καλή ιδέα για ένα «λαχταριστό» κρεβάτι.

Ένα δωμάτιο χωρίς κουρτίνες θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

Συνδυασμός σχεδίων και υλικών Floral, ρίγες, καρό, boho ολα τα σχέδια και στιλ διακόσμησης συνδυάζονται μεταξύ τους αρκεί να είναι σε παρόμοιες αποχρώσεις. Δείτε, για παράδειγμα, πόσο όμορφο και «θελκτικό» φαίνεται αυτό το κρεβάτι με το floral φόντο, τα πολλά μαξιλαράκια με mixed patterns και τις ζεστές παλ αποχρώσεις.

Advertisements
Οι boho πινελιές φέτος είναι must στη διακόσμηση.

Δημιουργία χώρων Είναι ωραίο ένα υπνοδωμάτιο να μην είναι απλά ένα κρεβάτι και τίποτα άλλο. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο σας έξυπνα ώστε να δημιουργήσετε διάφορες γωνιές στο δωμάτιό σας. Όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο που απλά έχει ένα κρεβάτι, όσο ωραίο κι αν είναι αυτό, δεν μπορείτε να το δείτε με ενθουσιασμό. Όταν, όμως, υπάρχει μια γωνιά μ’ έναν καθρέφτη και μια πολυθρόνα για να βάφεστε, ένα γραφείο μ’ έναν υπολογιστή, μια πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο για να διαβάζετε τα αγαπημένα σας βιβλία, τότε το δωμάτιο φαίνεται πιο ολοκληρωμένο και ζεστό!

Φτιάξτε διάφορες γωνιές στο δωμάτιό σας με βάση τα πράγματα που σας αρέσουν να κάνετε.

Προσθέστε γούνα Η γούνα είναι ένα υλικό που ζεσταίνει οπτικά αλλά και ουσιαστικά ένα κρεβάτι. Φέτος μάλιστα, το συγκεκριμένο υλικό είναι ένα από τα πιο δυνατά τρεντς τόσο στη μόδα όσο και στη διακόσμηση. Μια γούνινη κουβερτούλα, λοιπόν, θα κάνει το κρεβάτι σας πιο cozy, πιο ζεστό και πιο «θελκτικό».

Η γούνα θα δώσει μοναδική ζεστασιά στον χώρο σας.

Layering Όσο ζεστό και χουχουλιάρικο και αν είναι το κρεβάτι σας, αν ο υπόλοιπος χώρος είναι κρύος και ψυχρός, τότε και πάλι το δωμάτιό σας δεν θα είναι ιδιαίτερα θελκτικό προς εσάς. Βάλτε λοιπόν δίπλα στο κρεβάτι σας και μπροστά από αυτό χαλάκια και δημιουργήστε ένα layering χαλιών (χαλιά πάνω σε χαλιά) για πιο ζεστό αποτέλεσμα.

Το layering στα χαλιά είναι μεγάλη τάση της σεζόν!

Φροντίστε να δημιουργήσετε έναν χώρο που να εκπέμπει θετική ενέργεια, ζεστασιά και αισιοδοξία. Βρείτε ποια χρώματα σας χαλαρώνουν και ποιο είδος διακόσμησης ταιριάζει καλύτερα στη φιλοσοφία σας. Ύστερα σκεφτείτε όλα τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε πριν κοιμηθείτε και με βάση αυτά διακοσμήστε το δωμάτιό σας.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα