Μην χασετε

Υπόθεση τοίχος: Ιδέες διακόσμησης για κάθε χώρο του σπιτιού

Διακόσμηση τοίχου με τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για κάθε χώρο του σπιτιού. Μάθετε έξυπνες και μοναδικές ιδέες για το σπίτι σας.

Η πιο μοντέρνα διακόσμηση επιβάλλει να αντικαταστήσουμε τα κάδρα και τους πίνακες από τους τοίχους με αντικείμενα που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό επιλέξαμε να σας δείξουμε έξι εναλλακτικές προτάσεις, μία για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και πάρτε ιδέες για το σπίτι σας.

#1 Κουζίνα

Η πιο εύκολη λύση είναι να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με παλιά σκεύη και εργαλεία μαγειρικής. Βέβαια, τα αντικείμενα αυτά θα είναι μόνο διακοσμητικά και όχι για χρήση στο μαγείρεμα. Αν δεν έχετε παλιά αντικείμενα κουζίνας μπορείτε να τα αναζητήσετε σε παλαιοπωλεία.

Advertisements

Αφού, λοιπόν, βρείτε αυτά που σας αρέσουν πάρτε μια ράγα και κρεμάστε τα εκεί. Ή βάλτε καρφάκια και κρεμάστε τα διάσπαρτα στον τοίχο σας. Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε με Delftware πιάτα (ζωγραφιστά πιάτα συνήθως σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλε) για να δώσετε έξτρα μπόνους αισθητικής στο χώρο σας.

#2 Τραπεζαρία

Τα παραδοσιακά χαλιά ή υφαντά πολλές φορές είναι μικρά έργα τέχνης, και γι αυτό καλό είναι να τα αναδεικνύεται με κάθε τρόπο. Κρεμάστε ένα τέτοιο χαλί ή υφαντό πάνω από το μπουφέ της τραπεζαρίας αντί για έναν καθρέφτη. Τα χρώματα και τα σχέδια του θα χρωματίσουν ολόκληρο το χώρο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω.

Τα υφαντά αποτελούν μέρος της εγχώρια λαϊκής τέχνης. Μπορείτε να τα βρείτε σε διαφορετικές υφές και σχέδια από τα Γιάννενα μέχρι την Κρήτη και από τη Δράμα μέχρι τη Ζάκυνθο. Οι τοποθεσίες, όπως καταλαβαίνετε, είναι τυχαίες. Και αυτό για να δείξουμε πως σε κάθε τόπο της χώρας μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά υφαντά με διαφορές στα σχέδια, τις τεχνικές και τις κλωστές ύφανσης.

#3 Καθιστικό

Το ποδήλατο είναι μια ιδιαίτερη κατασκευή προηγούμενων αιώνων που ακόμα και τώρα δεν έχει αναγνωριστεί επίσης ο πρώτης εφευρέτης του. Για όσους είναι λάτρης της ποδηλασίας, δεν έχουν από το να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως διακοσμητικό στοιχείο του καθιστικού. Δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι αυτό που χρησιμοποιείτε τώρα. Μπορείτε να βάλετε ένα της δεκαετίας του ’40 ή ακόμη και του ’70 καθώς ο σχεδιασμός τους είναι άκρως αναγνωρίσιμος έναντι των υπολοίπων. Βρείτε ένα σημείο του καθιστικού σας που να μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια διακοσμητική επέμβαση και βιδώστε στο ταβάνι μια βάση ποδηλάτου για να κρεμάσετε εκεί το ποδήλατο.

Advertisements

#4 Υπνοδωμάτιο

Για το υπνοδωμάτιο σας δημιουργήστε ένα μοναδικό μπουντουάρ κρεμώντας τα κοσμήματα του λαιμού στον τοίχο αντί για κάδρα ή καθρέφτη. Με αυτή τη διακοσμητική κατασκευή θα κερδίσετε, εκτός από χρώμα, και χρόνο από τη ζωή σας αφού δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε το κατάλληλο κόσμημα για το συνολάκι σας. Οριοθετήστε το χώρο που θα φτιάξετε το μπουντουάρ σας και βιδώστε στον τοίχο μερικά μικρά στρογγυλά πόμολα που είναι μακράν πιο εντυπωσιακά από τα απλά καρφιά.

#5 Μπάνιο

Μια πολύ όμορφη και πρακτική ιδέα είναι να μετατρέψετε μια παλιά ξύλινη σε ράφι – κρεμάστρα για το μπάνιο σας. Κόψτε το κάθισμα της καρέκλας αφήνοντας τουλάχιστον 10 εκατοστά υπόλοιπο από την πλάτη της (για το ράφι αργότερα) ενώ τα δύο πίσω πόδια της καρέκλας κόψτε τα σύρριζα με την επιφάνεια του καθίσματος. Στη συνέχεια, βάψτε την νέα σας κατασκευή στο χρώμα που σας αρέσει και αφού στεγνώσει κρεμάστε την ανάποδα δίπλα από τον καθρέφτη του νιπτήρα.

#6 Διάδρομος – Χολ

Προμηθευτείτε μερικά ξύλινα πηχάκια στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Και έπειτε δημιουργήστε με αυτά ένα πλαίσιο στο κάτω μέρος του διαδρόμου του σπιτιού σας ή του χολ. Γεμίστε το πλαίσιο με βαφή μαυροπίνακα και κάντε αυτόματα τον πιο αδιάφορο χώρου του σπιτιού σημείο συνάντησης και παιχνιδιού για τα παιδιά σας.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα