Μην χασετε

Υπνοδωμάτιο: Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Διακοσμητικά Λάθη!

Αυτά είναι τα διακοσμητικά λάθη που κάνετε οι περισσότεροι από εσάς και εμείς είμαστε εδώ για να σας τα επισημάνουμε.

 

Με το που θα μπείτε σε ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου θα δείτε πόσο τέλεια τοποθετημένα είναι τα πάντα. Το χαλί έχει την ιδανική απαλότητα, τα έργα τέχνης στον τοίχο είναι εντυπωσιακά αλλά όχι υπερβολικά.

 

Advertisements

Οι διακοσμητές των καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο ξέρουν πώς πρέπει να διακοσμούν ένα δωμάτιο. Γιατί να μην διακοσμήσετε και εσείς με τον ίδιο τρόπο το δικό σας υπνοδωμάτιο;

 

Λάθος #1: Δεν δίνετε σημασία στα έργα τέχνης

Ένα όμορφο έργο τέχνης μπορεί να ομορφύνει πολύ ένα υπνοδωμάτιο.

Οι ειδικοί λένε πως πολλοί είναι αυτοί που δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και σημασία στο τι έργα τέχνης θα κρεμάσουν στους τοίχους του υπνοδωματίου τους. Φροντίζουν τους τοίχους του σαλονιού και της τραπεζαρίας και δεν ασχολούνται με τους τοίχους του υπνοδωματίου. Κοιμάστε και ξυπνάτε στο υπνοδωμάτιό σας κάθε μέρα. Γιατί, λοιπόν, να μην αντικρύζετε κάτι όμορφο στους τοίχους σας;

Advertisements

Λάθος #2: Δεν δίνετε σημασία στον φωτισμό

Ο φωτισμός παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Αφεθείτε ελεύθεροι και αυτοσχεδιάστε σε ό,τι αφορά τον φωτισμό του υπνοδωματίου. Ποιος είπε πως οι πολυέλαιοι ταιριάζουν μόνο στις τραπεζαρίες; Ο φωτισμός του υπνοδωματίου είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν των υπόλοιπων δωματίων. Πέρα από ένα ωραίο φωτιστικό που πρέπει να κρέμεται από το ταβάνι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν και όμορφα φωτιστικά διαβάσματος δεξιά και αριστερά του κρεβατιού. Άλλωστε όσο πιο πολλές πηγές φωτός έχετε, τόσο το καλύτερο για τα μάτια και τη διάθεσή σας.

 

Λάθος #3: Αγνοείτε την ακαταστασία

Ένα υπνοδωμάτιο σε τάξη μπορεί να σας φτιάχνει τη διάθεση και μόνο που το κοιτάτε.

Ένα υπνοδωμάτιο υποτίθεται πως πρέπει να είναι χαλαρωτικό. Βγάλτε από αυτό ό,τι δεν χρησιμοποιείται και ό,τι είναι περιττό. Βεβαιωθείτε πως τα έπιπλα που έχετε δεν είναι πολύ μεγάλα και ογκώδη για το δικό σας υπνοδωμάτιο. Αποθηκεύετε όλα όσα δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά έτσι ώστε τα μάτια σας να ξεκουράζονται στον χώρο.

Advertisements

Λάθος #4: Χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα στη διακόσμηση

Οι γήινες αποχρώσεις είναι ό,τι χρειάζεται ένα υπνοδωμάτιο.

Βάλτε απαλά, χαλαρωτικά και φυσικά χρώματα στο υπνοδωμάτιό σας. Οι γήινες αποχρώσεις είναι οι ιδανικές για κάθε υπνοδωμάτιο γιατί πέρα από το ότι βοηθούν στην χαλάρωσή σας είναι και διαχρονικές πράγμα που σημαίνει πως δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας.

Λάθος #5: Μην το παρακάνετε με τα μαξιλάρια


Δεν χρειάζεται να γεμίζετε το κρεβάτι σας με μαξιλάρια.

Μπορεί τα πολλά μαξιλάρια να κάνουν ένα κρεβάτι να δείχνει πιο ζεστό αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Οι ειδικοί προτείνουν να βάζετε 4 μαξιλάρια στο κρεβάτι (2 στην κάθε μεριά) και άλλα 2 διακοσμητικά.

 

Λάθος #6: Δεν δίνετε σημασία στα σεντόνια και τα παπλώματά σας

Η ποιότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή των σεντονιών και των σκεπασμάτων του κρεβατιού.

Μιας και περνάτε το 1/3 της ζωής σας στο υπνοδωμάτιό σας καλό είναι να φροντίζετε ιδιαιτέρως τα σεντόνια και τα σκεπάσματα που χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε ποιοτικά σεντόνια μιας και πρόκειται για μια επνένδυση που αξίζει τον κόπο. Έτσι και θα ομορφύνετε τον χώρο σας και θα κοιμάστε πολύ καλύτερα.

Λάθος #7: Δεν ασχολείστε με τον αποθηκευτικό σας χώρο

Ένα κομοδίνο πρέπει να έχει αρκετά συρτάρια για να χωράει όλα όσα χρειάζεστε κοντά σας.

Όταν το κομοδίνο σας δεν έχει αποθηκευτικούς χώρους τότε αρχίζει να υπάρχει στο υπνοδωμάτιό σας μια ακαταστασία που δεν μπορείτε να εξηγήσετε. Το καλύτερο είναι να έχετε κομοδίνα με συρτάρια μέσα στα οποία θα μπορείτε να βάλετε βιβλία, φορτιστές και ό,τι άλλο θέλετε να έχετε κοντά σας.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα