Μην χασετε

Υπνοδωμάτιο: Ανανεώστε το με τις τάσεις του Φθινοπώρου

Πάρτε μια γεύση από όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να βάλετε τις τάσεις του φθινοπώρου στο υπνοδωμάτιό σας χωρίς αυτό να χάσει το χαρακτήρα του.

Advertisements

Το υπνοδωμάτιο είναι ο μοναδικός χώρος του σπιτιού που είναι εντελώς προσωπικός. Γι’αυτό το λόγο πρέπει να μας εκφράζει απόλυτα χωρίς να μας απασχολεί τι θα σκεφτούν οι άλλοι βλέποντάς το. Διακοσμήστε τον με αντικείμενα και χρώματα που σας ταιριάζουνκαι αφήστε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας να φανούν στο χώρο.

Χρώματα Τα χρώματα που είναι στη μόδα φέτος είναι αυτά που δείχνουν πιο «βρώμικα» και «σκονισμένα». Παίξτε με τα χρώματατα μοτίβα, και τις υφές χωρίς να φοβάστε. Αν σας αρέσει εσάς το αποτέλεσμα τότε δεν έχει κανείς άλλος λόγο σε αυτό. Βάψτε ένα τοίχο σε dusty ροζ ή σε ένα «σκονισμένο» μπλε. Συνδυάστε αυτές τις πιο «θαμπές» αποχρώσεις με πιο έντονα χρώματα στο υπόλοιπο δωμάτιο για να του δώσετε λίγη ένταση.

Το “σκονισμένο” ροζ είναι μεγάλο trend φέτος!

Τοίχος πίσω από το κρεβάτι Πρόκειται για έναν αρκετά «σημαντικό» τοίχο καθώς είναι αυτός που πρωτοκοιτάτε με το που μπαίνετε σε ένα δωμάτιο. Αντί, λοιπόν, να τον βάψετε μπορείτε πολύ οικονομικά και έξυπνα να τον κάνετε το πιο δυνατό διακοσμητικό στοιχείο του δωματίου. Δώστε τη ζεστασιά του ξύλου στο χώρο βάζοντας ξύλινη επένδυση στον τοίχο σας. Συνδυάστε τις ξύλινες τάβλες με ένα ανοιχτό γκρι στους τοίχους, επιλέξτε σεντόνια σε μπεζ και καφέ και δώστε και μερικές πιο έντονες πινελιές επιλέγοντας μικρά διακοσμητικά σε έντονα χρώματα. 

Το ξύλο ζεσταίνει πολύ έναν χώρο… πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στον τοίχο

Πλακάκια στον τοίχο Παρόλο που μέχρι τώρα βλέπαμε τα πλακάκια μόνο στα δάπεδα, στην κουζίνα και το μπάνιο, από σήμερα θα τα δείτε με άλλο μάτι αφού πλέον μπορείτε να τα βάλετε και στον τοίχο δίνοντας ένα αριστοκρατικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο δωμάτιο. Επιλέξτε πολύ μεγάλα πλακάκια σε διαφορετικές αποχρώσεις και με διαφορετικά μοτίβα. Θα σας εκπλήξει το πόσο ζεστός θα δείχνει ο χώρος με την κατάλληλη επιλογή των πλακακίων.

Μην προσπαθήσετε να βάλετε λογική στα πλακάκια. Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει…

Κορνίζες στον τοίχο Ξεχάστε τις κλασικές κορνίζες με πρόσωπα που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα. Οι φωτογραφίες δεν σας βοηθούν να χαλαρώνετε γιατί ξυπνάνε συναισθηματικές εντάσεις. Επιλέξτε κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη και σχέδια και τοποθετήστε τα άτακτα πάνω από το προσκέφαλό σας. Αγαπημένες εικόνες, λέξεις ή φράσεις μπορούν να είναι το κεντρικό θέμα τους. Βάψτε τον τοίχο σε ένα έντονο χρώμα λαδί, γκρι-μωβ. Για ένα μοντέρνο δωμάτιο χρησιμοποιήστε λευκά σεντόνια και μαξιλάρια σε έντονο κίτρινο χρώμα.

Κρεμάστε μικρά κάδρα σε διάφορα μεγέθη σε έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου σας.

Υφάσματα Αν θέλετε να ανανεώσετε γρήγορα και οικονομικά το υπνοδωμάτιό σας, χρησιμοποιήστε υφάσματα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως φέτος τα γεωμετρικά σχήματα έχουν την τιμητική τους.

Μαξιλάρια Βάλτε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι και ντύστε τα με διαφορετικά υφάσματα. Διαλέξτε ένα πολύχρωμο ύφασμα με έντονα γεωμετρικά σχέδια για να ντύσετε 1-2 μαξιλάρια, και με κάποιες από τις αποχρώσεις του ντύστε τα υπόλοιπα με μονόχρωμα υφάσματα. Ένα γούνινο ή βελούδινο μαξιλάρι θα σας κάνει να ανυπομονείτε να επιστρέψετε στο κρεβάτι σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Τα μαξιλάρια σε διάφορα σχέδια, χρώματα και υφές θα δώσουν μια ζεστασιά στο χώρο σας.

Κουρτίνες Μην φοβάστε τα επιβλητικά σχέδια και τα μεγάλα μοτίβα. Για να είστε σίγουροι ότι τα συνδυάζετε σωστά χρησιμοποιήστε χρώματα από την κουρτίνα στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Advertisements

Ταπετσαρίες Αντί να βάψετε κάποιον τοίχο σας μπορείτε να του βάλετε μια όμορφη ταπετσαρία. Τοποθετήστε την σε ένα μέρος του δωματίου που δεν έχει έντονα διακοσμητικά στοιχεία και συνδυάστε την με τα παλιά σας έπιπλα. Το μυστικό δεν βρίσκεται πάντα στα ολοκαίνουργια έπιπλα αλλά στους συνδυασμούς και τη σωστή “εκμετάλλευση” των παλιών σας επίπλων. Πάρτε μια παλιά πολυθρόνα που δεν θέλετε πια να βλέπετε στα μάτια σας και βάψτε την. Αμέσως θα τη δείτε με άλλο μάτι.

Ένα μικρό κομμάτι ταπετσαρίας σε έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου μπορεί να δώσει άλλο αέρα στο χώρο σας.

Κομοδίνα Τα κλασικά κομοδίνα που βάζαμε παλιά στα υπνοδωμάτιά μας με το λούστρο και τα συρτάρια είναι ξεπερασμένα. Η πιο οικονομική λύση είναι να τα βάψετε σε ένα έντονο χρώμα ή να τρίψετε το λούστρο για να φανεί το φυσικό τους ξύλο.

Πίνακες Μην τους κρεμάσετε αν θέλετε να έχετε ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα. Ακουμπήστε τους στο πάτωμα ή σε ράφια και ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα.

Ένα ιδιαίτερο “φωτιστικό” σαν αυτό θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χώρο και να δώσεις χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σου.

Φωτισμός Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος χαλάρωσης. Οι έντονες πηγές φωτός και το λευκό χρώμα στις λάμπες είναι κουραστικό. Προτιμήστε κρυφούς φωτισμούς, ντίμερ και πιο ζεστά χρώματα στις λάμπες. Μεγάλη μόδα αποτελούν τα ξύλινα φωτιστικά, οι λάμπες που κρέμονται χωρίς φωτιστικό, τα φωτιστικά με καπέλο και τα διάφανα από πλεξιγκλάς. Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο οικονομικό βάλτε τα κεριά στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Αυτά χαρίζουν ρομαντική ατμόσφαιρα και είναι ιδανικά για χαλάρωση.

Ένα boho χαλί μπορεί να κάνει τον χώρο σας να δείχνει πολύ πιο μοντέρνος.

Χαλί Τι κι αν δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα πολλά κρύα. Με το που μπαίνει το φθινόπωρο είναι πολύ όμορφο να μπαίνει και στο υπνοδωμάτιο ένα χαλί. Αμέσως ο χώρος δείχνει πιο ζεστός και φιλόξενος και σας δίνει την αίσθηση ότι σας προσκαλεί να χαλαρώσετε σε αυτόν. Αν η υπόλοιπη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας το επιτρέπει επιλέξτε ένα boho χαλί που δίνει στιλ και είναι φέτος πολύ στη μόδα.

Και κάτι για να ξεχωρίσει Για να δημιουργήσετε ένα υπνοδωμάτιο διαφορετικό από όλα τα άλλα πρέπει να τολμήσετε. Ένα κρεβάτι σαν αυτό της παραπάνω φωτογραφίας που δεν ακουμπάει καν στο πάτωμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Στην ουσία πρόκειται για ενωμένες παλέτες βαρέως τύπου (που θα τις βρείτε σε αποθήκες που τις εμπορεύονται) οι οποίες είναι κρεμασμένες από το ταβάνι και έχου δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο κρεβάτι. Στη συγκεκριμένη κρεβατοκάμαρα, μάλιστα, δεν υπάρχουν κομοδίνα καθώς ό,τι χρειάζεται μπορεί ο ιδιοκτήτης της να το ακουμπήσει στο ράφι που έχει τοποθετηθεί πίσω από το κρεβάτι. Το κάδρο που είναι ακουμπισμένο (και όχι κρεμασμένο) δίπλα στο κρεβάτι είναι το απόλυτο trend φέτος και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα