Μην χασετε

Υπάρχει “χημεία” μεταξύ σας; 6 στοιχεία που το φανερώνουν

Η επιστήμη εξηγεί, επιτέλους, τι είναι το μαγικό “κλικ” που συμβαίνει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους!

Advertisements

Αχ, η μαγική “χημεία” μεταξύ δύο ανθρώπων! Είναι ένα βήμα πέρα από το απλό “κλικ”, είναι κάτι το μυστήριο αλλά και αναγκαίο για να εξελιχθεί μία νέα γνωριμία σε κάτι το περισσότερο. Τι είναι όμως η χημεία και υπάρχει άραγε τρόπος να την εξασφαλίσεις;

Σύμφωνα με την ειδική ψυχολόγο και κοινωνιολόγο Kelly Campbell είναι μία από τους πολλούς επιστήμονες που ασχολούνται με τη “χημεία” μεταξύ δύο άνθρωπων και πλέον, έχει καταλήξει πως “οι ανοιχτές, ευχάριστές και αξιοπρεπείς προσωπικότητες είναι πιο πιθανό να νιώσουν τη μαγική ‘χημεία'”.

Πώς μεταφράζεται αυτό στη μεταξύ σας σχέση; Με τα παρακάτω 6 χαρακτηριστικά!
Πόσα από αυτά έχει το νέο σου φλερτ;

Γελάτε με τα ίδια πράγματα

Και έχετε κοινά ενδιαφέροντα! Το χιούμορ έχει την ικανότητα να δημιουργεί οικειότητα αλλά και ενθουσιασμό. Αν κάποιος σε κάνει να γελάς, σίγουρα θα θες να τον ξαναδείς!

Είστε αμοιβαία ειλικρινείς

Η πραγματική επικοινωνία ξεκινάει από την ειλικρίνεια και την αίσθηση εμπιστοσύνης που αυτή δημιουργεί. Αν νιώθεις οτι μπορείς να πεις το οτιδήποτε χωρίς να κατακριθείς, την έχεις κατακτήσει ήδη!

Υπάρχει γλυκύτητα

Advertisements

Και όχι μονάχα μεταξύ σας αλλά και με τους άλλους. Όταν κάποιος είναι ευγενικός, ζεστός και φιλικός σε όλες του τις κοινωνικές σχέσεις έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να νιώσει και να προκαλέσει το μαγικό touch της “χημείας”.

Νιώθετε ήδη οικεία

Ένα άμεσο αίσθημα οικειότητας προκύπτει όταν παρουσιάζονται τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά και αυτή είναι που κάνει μια γνωριμία να περάσει στο επόμενο στάδιο.

Έχετε παρόμοια ιδανικά

Είναι επιστημονικά αλλά και πρακτικά αποδεδειγμένο πως τα ζευγάρια που έχουν ίδιες αξίες, ήθη, πεποιθήσεις αλλά και στόχους, μένουν μαζί για περισσότερο καιρό! Αυτά τα χαρακτηριστικά άλλωστε ορίζουν τελικά και το πώς ο καθένας μας ζει τη ζωή του.

Υπάρχει σωματική έλξη

Ακούγεται αυτονόητο και είναι! Μαλιστα, επηρεάζει ακόμα και τις φιλικές σχέσεις αφού τείνουμε να επιλέγουμε φίλους που θα μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε και τον κατάλληλο για εμάς σύντροφο!

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα