Μην χασετε

Τσιπούρες με πατάτες και αρωματικά: Ένα απολαυστικό και διαχρονικό πιάτο για την Κυριακή των Βαΐων

Ένα νόστιμο πιάτο για να απολαύσετε την Κυριακή των Βαΐων.

 

Από την Νένα Ισμυρνόγλου

 

Advertisements

Υλικά

  • 4 τσιπούρες (περίπου 350 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες και ελαφρώς κοπανισμένες
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι (κρατάμε τις λεμονόκουπες)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το μείγμα αρωματικών

  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη

 

Διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα αρωματικών.

Advertisements

Τρίβουμε τα ψάρια με τις λεμονόκουπες, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα μυρωδικών.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα αρωματικών, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.

Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες και από πάνω απλώνουμε τα ψάρια.

Advertisements

Ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να ψηθούν τα ψάρια, χωρίς να στεγνώσουν. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε.

Ξεχωρίζουμε τα ψημένα σκόρδα και τα ξεφλουδίζουμε εύκολα, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και αλείφουμε με τον πολτό σκόρδου ζεστές φέτες ψωμιού.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα