Μην χασετε

Τρόποι για να μάθετε στο παιδί να τρώει υγιεινά

Σίγουρα το να μάθουμε το παιδί μας να τρώει και να αγαπά τα υγιεινά τρόφιμα είναι κάπως δύσκολο, ειδικά όταν όλα τα «απαγορευμένα» έχουν τόσο ωραία γεύση. Άλλωστε, το ίδιο περνάμε και εμείς!

Advertisements

Παρακάτω θα δείτε μερικούς έξυπνους τρόπους να μάθετε στο παιδί να τρώει υγιεινά ώστε να παίρνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες για την ανάπτυξή του.

-Μάθετέ το από μικρό: Σε αντίθεση με τους εφήβους, τα μικρότερα παιδιά εξαρτώνται απόλυτα από τα τρόφιμα που τους παρέχουν οι μεγάλοι. Για αυτό, όσο πιο υγιεινά σνακς και φαγητό τους δίνουμε σε νεαρή ηλικία, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να υιοθετήσει ανάλογες διατροφικές συνήθειες μεγαλώνοντας.

Να είναι διαθέσιμα: Καλό είναι να έχουμε πάντα στο σπίτι τόφου, τυρί, γιαούρτι κλπ, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση. Μία  μελέτη διαπίστωσε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά δεν καταναλώνουν τακτικά τρόφιμα με υψηλό ποσοστό ασβεστίου είναι η έλλειψη διαθεσιμότητας των προϊόντων στο σπίτι.

-Να μην είναι διαθέσιμα Junk food

-Να έχετε εναλλακτικές: Αν το παιδί δεν πίνει γάλα, δοκιμάστε γάλα σόγιας, χυμό ή κάποιο σοκολατούχο. Σίγουρα είναι καλύτερο από αναψυκτικό. Το ίδιο με τα φρούτα, αν δεν τρώει κάποια δοκιμάστε να του δώσετε κάποια άλλα ή ακόμη και αποξηραμένα. Αν δεν τρώει ρεβίθια ή αρακά, δοκιμάστε hummus με κάποιο ντιπ κ.α

-Να είστε πρότυπο: Είναι γνωστό πως τα παιδιά υιοθετούν τις συνήθειες των γονέων. Αν τρώτε ακανόνιστα και άσχημα, τότε δεν είναι εύκολο να μάθετε στο μικρό σας να τρώει υγιεινά. Όσο πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες έχετε εσείς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να «περάσουν» και στο παιδί ας.

4moms.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα