Μην χασετε

Τρίφτης zester: 5 ξεχωριστές χρήσεις που το κάνουν απαραίτητο εργαλείο στην κουζίνα

Microplane τρίφτης, τρίφτης ξύσματος ή απλά ο μακρύς λεπτός τρίφτης που κάποτε έβλεπες μόνο στα ακριβά Ιταλικά εστιατόρια. Κι όμως, το εργαλείο αυτό είναι απαραίτητο πια στην κουζίνα και έχει πολλές ξεχωριστές χρήσεις.

Advertisements

Η ιστορία του εν λόγω τρίφτη ξεκινά το 1990 στην κουζίνα των αδερφών Richard και Jeff Grace στο Arkansas και τώρα πια αυτός ο τρίφτης που θυμίζει τον κορμό αεροπλάνου βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Τι κάνει;

-Είναι ιδανικός για το τρίψιμο τυριού και ειδικά της παρμεζάνας, στην οποία δίνει μια υφή πούδρας που την θες για να μπλεχτεί αρμονικά ανάμεσα στα ζυμαρικά.

-Ο τρίφτης αυτός είναι ιδανικός και για να τρίψεις ολόκληρα μπαχαρικά όπως το μοσχοκάρυδο ή το στικ κανέλας.

-Σοκολάτα και καρύδα: Θες να φτιάξεις flakes σοκολάτας ή flakes καρύδας και ο κοινός τρίφτης δεν σου προσφέρει το αποτέλεσμα που θες; Μόνο με τον μακρουλό τρίφτη θα τρίψεις σοκολάτα χωρίς να λιώσει πάνω στο εργαλείο.

-Βούτυρο: Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και θες να το βάλεις σε μια συνταγή χωρίς όμως να το λιώσεις σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων; Τρίψε την πλάκα βουτύρου στον τρίφτη zester και θα έχεις τέλειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε χρόνο ντε τε.

-Και τέλος, το ξύσμα, μιας και είναι το μοναδικό εργαλείο που θα σου δώσει το ξύσμα στο πιάτο χωρίς να κολλήσει πουθενά.

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα