Μην χασετε

Το Harvard απεφάνθη: Τα 2 στοιχεία που κρίνουν αν κάποιος θα σε συμπαθήσει κατά την πρώτη σας επαφή

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που οι άλλοι παρατηρούν επάνω μας την πρώτη φορά που έρχονται σε επαφή μαζί μας. Είναι το ακριβό μας ντύσιμο; Το άψογό μας μακιγιάζ;

Advertisements

Τα κιλάκια που αισθανόμαστε πως καταστρέφουν την τελειότητα του συνόλου μας ή μήπως η αύρα μας; Κι όμως, σύμφωνα με την επιστήμη, τίποτα από αυτά δεν συγκινεί κάποιον που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί μας. Έρευνα του Harvard έρχεται να ανατρέψει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα περί της σημασίας που έχει η εξωτερική μας εμφάνιση για μια καλή πρώτη εντύπωση, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως μια ωραία εικόνα δεν μετράει υπέρ μας.

Οι επιστήμονες απλά, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχει κάτι άλλο που μετράει σαφώς περισσότερο. Πρόκειται για στοιχεία που ουδεμία σχέση έχουν με την εξωτερική μας εμφάνιση.

Ποια είναι αυτά; Όπως τονίζει ο ψυχολόγος του Harvard Amy Cuddy, το πρώτο πράγμα που «προβληματίζει» κάποιον όταν μας γνωρίζει είναι το κατά πόσο του εμπνέουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Από αυτά τα στοιχεία κρίνεται αν ο άλλος θα θελήσει να κάνει παρέα μαζί μας, γεγονός που οφείλεται στο ότι μόλις γνωρίζουμε κάποιον, ο εγκέφαλός μας αξιολογεί αμέσως την ελκυστικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την επιθετικότητα και την αξιοπιστία του.

«Μπορώ να εμπιστευθώ αυτό το άτομο;» και «Αξίζει να το σέβομαι;» είναι τα δύο βασικά ερωτήματα που υποσυνείδητα θέτουμε στον εαυτό μας, των οποίων η απάντηση είναι καθοριστική για την πρώτη εντύπωση.

Η ευγένεια και το class αποτελούν στοιχεία που βοηθούν πολύ στο να σχηματιστεί μια καλή εικόνα για το πρόσωπό μας, με το χαμόγελο να μετρά στα υπέρ μας. Να που τελικά ο χαρακτήρας κερδίζει και σε αυτή την περίπτωση…

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα