Μην χασετε

Το σήμερα θα πρέπει πάντα να είναι η αγαπημένη σου μέρα

Μπέκυ Όσμπορν

Η ζωή μπορεί να γίνει αστεία και συχνά ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης της είναι απλώς να γελάσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν μπορέσουμε να μάθουμε να γελάμε με τις ταλαιπωρίες μας  και βρούμε ένα τρόπο να χαμογελάμε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θα μπορέσουμε τελικά να αρχίσουμε να βιώνουμε την αληθινή χαρά του να ζούμε. Εγώ προσωπικά μπορεί να μην έχω την καλύτερη ζωή του κόσμου, αλλά αξιοποιώ στο έπακρο αυτά που έχω.

 

Δεν έχω δουλειά εδώ και ένα χρόνο και η αγορά εργασίας φαίνεται να χειροτερεύει. Όλοι οι λογαριασμοί μου έχουν λήξει και τον επόμενο μήνα πρέπει να βρω ένα τρόπο να πληρώσω τα δίδακτρα μου. Σκέφτομαι σοβαρά να πουλήσω κάποια από τα πράγματα μου για να τα βγάλω πέρα.

Advertisements

Αλλά τίποτα από αυτά δεν έχει στ΄αλήθεια σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως κάνω ότι μπορώ και γελάω με τα υπόλοιπα. Και όταν γελώ οι άνθρωποι το ξέρουν. Δεν προσπαθώ να κρύψω το γέλιο μου ή να γελώ μόνο σεμνά. Γελώ όσο πιο δυνατά αισθάνομαι ότι αξίζει, και αυτό είναι υπέροχο!

Ξέρω ότι ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω, το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει στην πραγματικότητα σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι προχωρώ στη ζωή μου με χαμόγελο και να προσπαθώ να κάνω τους άλλους να χαμογελούν.

Το αστείο σχετικά με την ζωή είναι ότι πολλές φορές την παίρνουμε περισσότερο από ότι θα έπρεπε στα σοβαρά. Ξέρω ανθρώπους που αγχώνονται για κάθε τομέα της ζωής τους αν δεν πηγαίνουν τα πράγματα όπως τα περίμεναν. Αλλά πραγματικά, γιατί να αγχώνεσαι;

Η ζωή είναι χαοτική και όμορφη και δεν λειτουργεί σύμφωνα με κανένα από τα σχέδια μας. Ωστόσο, βλέπω συνεχώς εκείνους που αγωνίζονται να διατηρήσουν την ζωή άνετη, κάτι που είναι οξύμωρο. Το άνετη δεν θα έπρεπε να σημαίνει μάχη και επίσης το να είσαι άνετα, δεν πρέπει να είναι ο στόχος.

Advertisements

 

Το να ξέρεις που θέλεις να βρίσκεσαι δεν είναι κακό, ούτε το να προσπαθείς να ζήσεις μια οργανωμένη ζωή. Κακό είναι να προσπαθείς να κατευθύνεις την ζωή και να ελέγξεις αυτό που ταλαιπωρεί τους περισσοτέρους ανθρώπους. Είναι σαν να κολυμπάς αντίθετα με το ρεύμα, είναι δύσκολο και σε κουράζει.

Πρέπει να αφήσουμε το ποτάμι να μας παρασύρει όταν οι μάχες μας δεν καθορίζουν τίποτα. Τα προβλήματα μας, είναι δική μας δημιουργία. Δεν αναφέρομαι σε ασθένειες ή αρρώστιες, ή σε άλλα θέματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εννοώ τους περισσότερους ανθρώπους που αγχώνονται για την ζωή.

Όλη αυτή η ώρα που ξοδεύουν προσπαθώντας να αλλάξουν την πορεία κάτι τόσο φυσικού, αφαιρεί χρόνο στον οποίο θα μπορούσαν να απολαύσουν την ζωή τους. Πόσο συχνά ακούμε ιστορίες για ανθρώπους που η ζωή τους απλώς πέρασε επειδή ήταν απασχολημένοι με το να κάνουν κάτι άλλο;

Η ζωή μπορεί να είναι πολυάσχολη και μπορεί να γίνει ταραχώδης αλλά υπάρχει πάντα ένας τρόπος για να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτή και να την απολαύσετε. Το να απομακρυνθείτε από τον κόσμο για μια στιγμή, να απενεργοποιήσετε το μυαλό σας και απλώς να αισθανθείτε ότι η ζωή είναι μια από τις πιο απελευθερωτικές εμπειρίες του κόσμου μπορεί να γίνει οπουδήποτε και από οποιονδήποτε!

Advertisements

Όλα αυτά τα σχέδια που κάνουμε, η δουλειά που έχουμε, τα πράγματα που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε, δεν έχουν σημασία. Πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι η ζωή και το να αγαπάμε την ζωή είναι εξίσου σημαντικά με την ευθύνη. Δίνουμε μεγάλη αξία στα πράγματα που δεν έχουν πραγματικά σημασία και αυτό σκοτώνει το πνεύμα μας.

Εγκλωβίζουμε τον εαυτό μας στα σχέδια και στα πράγματα μας και δεν μπορούμε να βιώσουμε την ελευθερία, στην οποία κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί έχει δικαίωμα από την γέννηση του. Ήρθες στον κόσμο με αυτή την ελευθερία και αν η κοινωνία σιγά-σιγά αρχίζει να σου αλλάζει γνώμη, τότε ο σκοπός της ζωής σου θα πρέπει να είναι να διεκδικήσεις αυτή την ελευθερία.

Μην φοβάσαι να ζήσεις, γιατί αν δεν το κάνεις τότε ποιο είναι το νόημα του χρόνου που βρίσκεσαι εδώ; Η κατάκτηση αυτού του φόβου μπορεί να επιτευχθεί αλλά η μετάνοια του ότι χάσαμε ένα τόσο όμορφο δώρο είναι ένα συναίσθημα που είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστεί.

Η κάθε μέρα είναι δώρο που θα πρέπει να αγκαλιάζεται και ποτέ να μην θεωρείται δεδομένη.Ζήσε την ζωή σου με κάθε ευκαιρία που έχεις, επειδή ποτέ δεν θα έχεις αυτές τις στιγμές πίσω. Είναι εδώ και τώρα, δεν υπάρχει χθες ή αύριο, υπάρχει μόνο το σήμερα. Το πρόβλημα με το να προγραμματίζουμε την ζωή μας είναι ότι σχεδιάζουμε όλα αυτά τα αύριο και ξεχνάμε την σημασία του σήμερα.

 

Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα είναι βασικά από τον Γουίνι το Αρκουδάκι:

«Τι μέρα είναι;» ρώτησε ο Γουίνι

«Είναι σήμερα» απάντησε το γουρουνάκι

«Η αγαπημένη μου μέρα» είπε ο Γουίνι

Τόσο απλό και περιλαμβάνει πραγματικά την ομορφιά του σήμερα. Το σήμερα θα πρέπει πάντα να είναι η αγαπημένη σου μέρα. Πρέπει πάντα να αξιοποιούμε στο έπακρο το σήμερα και να αφήνουμε το αύριο να φροντίσει τον εαυτό του.

Το αύριο θα έρθει και θα περάσει, αλλά αυτό που κάνεις σήμερα έχει σημασία. Η ζωή μας δεν αποτελείται από τίποτα παραπάνω πέρα από την σταθερή σειρά των σήμερα. Σήμερα γέλασα πολύ, χαμογέλασα ακόμα περισσότερο και πέρασα χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ.

Εσύ τι έκανες σήμερα;

awakengr.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα