Μην χασετε

Το πιο νόστιμο κριθαράκι με κεφτεδάκια που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα

Σήμερα καθόμαστε γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνουμε το κριθαράκι με τα κεφτεδάκια.

Advertisements

 

Υλικά

  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλ.  χυμό ντομάτας
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 λεπτή φέτα ψωμί
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βρέχουμε το ψωμί με λίγο νερό, το στύβουμε και το θρυμματίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με 3 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Βγάζουμε από τη φωτιά περιμένουμε για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα